Anul 2024 va fi dedicate persoanelor vârstnice în județul Harghita în cea ce privește repartizările din fondul la dispoziția Consiliului Județean Harghita din cota de 6% din impozitul pe venit, care se repartizează comunelor, orașelor și municipiilor din județ.
Prin hotărâre a consiliului județean acest sume vor fi distribuite pentru susținerea programelor de dezvoltare, locală, programelor infrastructurale care necesită cofinanțare locală, pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ teritoriale nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrare bugetelor locale.

UAT-rile pot depune cereri de finanțare pentru investiții în format online către Consiliul Județean Harghita pe site-ul http://investitii.hargitamegye.ro/nf.

Borboly Csaba președintele Consiliului Județean Harghita a anunțat anul 2024 ca fiind dedicate anul vârstnicilor, vor avea prioritate cererile de finanțare în acest domeniu:

https://fb.watch/pmpHnFt1mb/

“În continuare vom sprijini investițiile în domeniul tineretului, învățământului, a sănătății, precum și cele care contribuie la dezvoltarea economică și vor sprijini programele sociale. Susținem programele de orientare profesionale, a celor de dezvoltare a abilităților, respectiv a celor care pregătesc elevii pentru examenele naționale și bacalaureat. Sprijinim investițiile publice care au ca scop susținerea fermierilor și întreprinzătorilor tineri. Încurajăm investiții noi, mai mari, care prin cooperare regională să contribuie la dezvoltarea întregii regiuni. Acestea vor fi susținute din fondul de 6%. Vor avea prioritate cofinanțarea programelor EU și a celor naționale. Credem că, căminele culturale și centrele comunitare care sunt mai puțin utilizate ar trebui să primească un nou scop, mai ales dacă vor avea nevoie de finanțări în viitor. Susținem programele pentru diminuarea pagubelor produse de urși, respectiv investițiile cu acest scop”, a subliniat președintele.

Miercurea Ciuc, 4 ianuarie 2024