Zeci de ani în slujba comunității

I s-a decernat premiul Pro Harghita lui Lászlófy Pál István

(0 Votări)29 vizualizări

În cadrul ședinței festive a Consiliului Județean Harghita care a avut loc în data de 17 mai la Colegiul Național Márton Áron din Miercurea Ciuc, s-a decernat premiul Pro Harghita. În acest an premiul i s-a decernat lui Lászlófy Pál István, președintele de onoare al Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din România, fost director al Colegiului Național Márton Áron. 

„Nu este ușor a mulțumi pentru remarcabila activitate desfășurată timp de zeci de ani, pentru cunoștințele și educația dată elevilor, și mai ales pentru omenia de care a dat dovadă”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Președintele consiliului județean a afirmat că Lászlófy Pál este un pedagog înnăscut, menirea sa de a educa nu s-a limitat niciodată la programul de lucru, fiind preocupat permanent de dezvoltarea intelectuală și sufletească a regiunii.

„A sprijinit generații întregi în a-și găsi croi un drum în viață, cuvintele sale au fost sprijin în momentele cele mai importante”, a adăugat Borboly Csaba.

Rezultatele extraordinare obținute de-a lungul timpului de către Lászlófy Pál István au fost prezentate de consilierul județean Ferencz Salamon Alpár. Premiul a fost înmânat de președintele consiliului județean și Bíró Barna Botond, vicepreședintele instituției.

În discursul său, pensionatul profesor de matematică-fizică a spus că premiul îl împarte cu toți colegii pedagogi, pentru că acesta este rezultatul tuturor.

Activitatea merituoasă a laureatului a fost lăudată de Dr. Farkas Balázs, consul al Ungariei, Burus Siklódy Botond, președinte al Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din România, Ferencz Salamon Alpár, Tamás Levente, directorul Liceului romano-catolic Segítő Mária, respectiv Zalai Mihály, președintele Consiliului județului Békés din Ungaria.

Atmosfera de sărbătoare a evenimentului a fost asigurată de trioul de coarde Mercurium, respectiv de Iochom Zsolt. La eveniment au participat și cele două delegații a județelor înfrățite din Ungaria - Békés și Pest.

Fotografiile realizate cu ocazia evenimentului pot fi accesate aici.

Miercurea Ciuc, 17 mai 2018


[ Știri generale ]

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«decembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774