Vom prezenta specificul și imaginea județului Harghita

A avut loc ședința ordinară din luna februarie a Consiliului Județean Harghita

(0 Votări)22 vizualizări

Pe parcursul acestui an vom avea mai multe ocazii de a prezenta județul Harghita atât la nivel național, cât și internațional de aceea este important cu ce imagine pleacă vizitatorii din regiunea noastră. Aceste aspecte au fost dezbătute la ședința ordinară a instituției care a avut loc în data de 28 februarie, pe ordinea de zi aflându-se și reabilitarea drumurilor și relațiile internaționale ale consiliului județean.

Regiunea se pregătește de evenimentul istoric prilejuit de vizita Papei Francisc care va avea loc în data de 1 iunie. Pentru comunitatea din județul Harghita acest eveniment are o mare însemnătate, după cum a spus de mai multe ori Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita – organizarea acestea este cea mai mare clacă din regiune. Bodó Márta și Oláh Zoltán, responsabili pentru relația cu mass-media din cadrul echipei care organizează vizita Papei Francisc la Șumuleu-Ciuc, au fost prezenți la ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita și au transmis mesajul de mulțumire al episcopului Jakubinyi György pentru sprijinul acordat și demersurile întreprinse pentru buna organizare a evenimentului.

S-a votat proiectul de hotărâre referitor la documentația de atribuire a lucrărilor de intervenție (DALI) în cazul drumului județean 127. Reabilitarea porțiunii de drum de aproximativ 22 de kilometri, între localitățile Ditrău și Tulgheș se preconizează a fi scoasă la licitație publică fiind împărțită în patru loturi. Borboly Csaba a spus că este important a se face legătură între cele două zone, respectiv trebuie să fie asigurate condițiile astfel ca locuitorii din Hagota să poată ajunge la Tulgheș, pe un drum bun. Acesta a mai spus că valoarea totală a investiției se ridică la 50 milioane de lei fiind nevoie și conlucrarea autorităților locale și accesarea de fonduri. După cum a amintit, în prealabil proiectul nu a primit finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Mai multe informații despre această investiție se pot accesa pe site-ul investitii.hargitamegye.ro.

La finalul săptămânii, în zilele de 1 și 2 martie va avea loc evenimentul prilejuit de tradiționala sărbătoare de Lăsatul secului, care în acest an va avea loc la Sândominic și unde vor participa importante personalități și nu mai puțin de 30 de ziariști. Pentru primirea oaspeților vor fi cooptați consilierii județeni, astfel ca oaspeții să se simtă cât mai bine și să revină cu drag. Borboly Csaba a menționat că în activitățile cu specific internațional organizate de consiliul județean sunt cooptați consilierii județeni, fiind organizate în acest sens și grupuri de lucru.

Secretarul județului, Egyed Árpád s-a retras din activitate din cadrul consiliului județean, în mod oficial, mulțumind pentru buna colaborare și informând că de îndată va continua activitatea în domeniul științific. În funcția de secretar al județului a fost împuternicit temporar Vágássy Alpár.

Miercurea Ciuc, 28 februarie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2019»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte UE
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774