Ursul nu este în concediu în luna august

Bucureștiul este în vacanță de vară?

(0 Votări)22 vizualizări

Zilele trecute o ursoaica cu trei pui văzută la Miercurea Ciuc a provocat daune la o gospodărie din str. Zsögödi Nagy Imre, nr. 61 unde a dărâmat gardul și distrus mai mulți pruni. 

„Am raportat incidentul la poliție care m-a redirecționat către asociația de vânătoare din Miercurea Ciuc, însă nimeni nu a făcut nimic. Mă întreb ce este de făcut? Pe dealul din apropierea spitalului, de mai bine de trei săptămâni poate fi văzută cu regularitate o ursoaică cu trei pui”, declară persoana păgubită.

„O daună a fost semnalată și la Mădăraș: în noapte de 6 august pe raza localității Mădăraș un urs de 200 de kilograme a măcelărit șase oi. Animalele se aflau într-o curte nu departe de casa în care locuiește proprietarul acestora. Păgubitul a raportat dauna, aceasta fiind în curs procedura de evaluare”, a afirmat Péter Dávid, viceprimarul localității Mădăraș.

Oamenii iau în serios daunele provocate de animalele sălbatice și se tem ca nu cumva ei să fie următorii care suferă de pe urma problemelor pe care le cauzează ursul.

În noaptea de 6 august, în localitatea Sânsimion a fost văzută de mai mulți localnici o ursoaică cu un pui. Un conducător auto a realizat un material video unde poate fi văzut un pui de urs speriat care s-a pierdut de mama sa, –  materialul video a fost postat pe pagina primarului localității Kozma István. În situațiile de acest gen ursoaica  se simte în pericol și poate deveni agresivă, punând în pericol siguranța localnicilor.

„Ministerul nu dorește să adopte acele măsuri care se impun, în concordanță cu directivele Uniuni Europene, reglementările și legile naționale, iar ceea ce este catalogat a fi firesc în alte țări, cum ar fi spre exemplu ocrotirea vieții omenești, la noi în țară este ceva neobișnuit. Solicităm aprobarea de urgență a autorizației de intervenție și/sau de relocare și stabilirea cât mai curând a cotei de intervenție”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Miercurea Ciuc, 7 august 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2019»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte UE
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774