Ursul a atacat la Băile Tușnad un localnic care își plimba câinele

Victima vorbește despre circumstanțele în care a avut loc atacul 

(0 Votări)30 vizualizări

Un nou atac al ursului, în județul Harghita, de această dată la Băile Tușnad! În seara zilei de luni, un localnic din Băile Tușnad care își plimba câinele în zona gării CFR, în plin centrul orașului, a fost atacat de o ursoaică cu trei pui – informează pe pagina sa de socializare Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Despre circumstanțele în care a avut loc atacul, am vorbit joi, 12 iulie cu victima Szabó István care este internată la secție de boli infecțioase a spitalului județean, la Șumuleu-Ciuc.

„Luni seara am scos câinele la plimbare pe drumul care duce de la gară la strada principală, când a sărit în fața mea o ursoaică cu trei pui. Ursoaica s-a retras puțin, eu am luat în brațe câinele și dintr-o dată aceasta a sărit la mine și m-a zgâriat în zona pieptului, a sfâșiat și tricoul de pe mine. Și asta în Băile Tușnad! Este înfricoșător de mare numărul de urși aici …” – povestește victima de 42 de ani.

„Azi am semnalat din nou Ministerului Mediului că există mari probleme în județul Harghita și trebuie intervenit de urgență!”, a afirmat Borboly Csaba.

În cursul săptămânii trecute ministerul mediului a aprobat planul de acțiune pentru conservarea populației de urs, iar dacă se respectă cele asumate, în decursul unui an ministerul trebuie să elaboreze sistemul de despăgubire a victimelor omenești. Consider că este un important pas înainte, iar eforturile depuse în cursul anului trecut și al acestui an și-au adus și își aduc roadele”, a spus președintele consiliului județean.

Măsurile întreprinse cu privire la daunele provocate de urși puteți să le accesați la următoarele link-uri: http://judetulharghita.ro/daune.html  https://www.facebook.com/pericolursi/

Miercurea Ciuc, 12 iulie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«octombrie, 2018»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774