Un nou raport european în vederea stopării fenomenului de „exod al creierelor”

Noul mandat de raportor al lui Borboly Csaba a fost votat cu unanimitate

(0 Votări)6 vizualizări

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita va elabora în calitate de membru al Comitetului Regiunilor de la Bruxelles – Comisia pentru Politică Socială educație și ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură (SEDEC), un proiect de aviz pe tema modului de implementare a sistemul educațional STEAM (Știință, tehnologii, inginerie, arte și matematică). 

Acesta este un concept educațional care se bazează pe creativitate, dezvoltarea competențelor de gestionare a problemelor, soluții de inovație digitală.

Pe lângă dezvoltarea economică de termen lung, acest raport contribuie la elaborarea a conceptului de Spațiu European al Educației.

Președintele consiliului județean a afirmat că prin această metodă educațională care este implementată cu succes în statele scandinave, se oferă o nouă modalitate de stopare a exodului de creiere, fenomen cu care se confruntă de ani de zile și România. Două articole din acest aviz vor avea în vedere acest aspect.

„În vederea implementării acestui model educațional, autoritățile locale și regionale vor avea din nou un rol foarte important, de sprijin vom beneficia și din partea Uniunii Europene”, a spus Borboly Csaba, adăugând că în acest sens va fi nevoie nu doar de elaborarea unei noi concepții, ci și alocarea de noi surse de finanțare.

Conceptul educațional STEAM este o formă de învățare care se bazează pe în aceeași măsură pe disciplinele reale, cât și cele bazate pe creativitatea, pe acumularea de cunoștințe teoretice și practice. Un rol important îl are dezvoltarea abilităților comunicaționale, respectiv munca în echipă.

„Este nevoie să asigurăm accesul la învățământul de calitate, garantarea capacității de dobândire a competențelor cheie, iar în acest sens este nevoie diseminarea la scară cât mai largă a bunelor practici”, a afirmat Borboly Csaba care este sprijinit de Partidul Popular European, respectiv Partidul Socialiștilor Europeni în redactarea celui de-al treilea proiect de aviz pe tema educației, în cadrul ședinței Comisiei pentru politică socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură (SEDEC), din data de 27 noiembrie.

Proiectele de aviz pe tema învățământului, întocmite de către Borboly Csaba pot fi consultate pe următoarele link-uri:

https://www.borbolycsaba.ro/ro/raportor-in-comitetul-regiunilor/

https://www.borbolycsaba.ro/ro/bunepractici/

Miercurea Ciuc, 27 noiembrie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iunie, 2019»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

FACEBOOK

Proiecte
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774