Standul Ținutului Secuiesc la Hungexpo Budapesta

(0 Votări)24 vizualizări

În spațiul expozițional Hungexpo de la Budapesta a avut loc cea de a 41-a ediție a târgului de turism al Ungarie la care, în perioada 1-4 martie, cei interesați au putut să se informeze în ceea ce privește destinațiile și atracțiile turistice ale județelor Harghita, Covasna și Mureș. 

Celei trei județe au promovat atracțiile turistice în cadrul unui singur  stand. Standul se bucură de o mare popularitate fiind prezent la târgurile din domeniul turismului organizate la Budapesta și București.

La evenimentul de la sfârșitul săptămânii zona Trei Scaune a fost reprezentată de Asociația pentru Promovarea Turismului din Județul Covasna, județul Harghita de Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară Harghita, iar județul Mureș de către Primăria Sovata.

Pe baza experienței obținute în anii precedenți sunt de interes pentru turiști evenimente cum ar fi Ziua celor o mie de fete secuience, pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu-Ciuc, respectiv evenimentele cu caracter cultural. Mai mult de o mie de pliante și materiale informative cu privire la ofertele turistice ale zonei au fost consultate la evenimentul din capitala Ungariei.

Jánó Szabolcs, directorul Asociației pentru Promovarea Turismului din Județul Covasna a declarat cu privire la participarea la târgul de turism următoarele: „Considerăm importantă participarea la acest eveniment la care anual sunt prezenți mai multe mii de vizitatori. Avem ca scop principal atragerea turiștilor din Ungaria, acesta este motivul pentru care dorim să promovăm valorile zonei, despre care turiștii au obținut informații doar prin intermediul pliantelor. Am prezentat oportunități cum ar tratamentele balneare din județul Covasna, iar la stand vizitatorii au putut degusta sortimente de apă minerală.”

Directorul asociației a mai spus că timp de patru zile cât a durat evenimentul, vizitatorii au fost interesați de locurile de cazare din mediul rural și cele adaptate nevoilor familiilor, respectiv a programelor organizate în vederea petrecerii timpului liber. „A fost o bucurie să constatăm că tot mai mulți doresc să petreacă sărbătorile pascale în Ținutul Secuiesc, unde pachetele de servicii sunt diversificate oferind oportunitate de practicare a meșteșugurilor tradiționale, cum ar fi încondeiatul ouălor, sfințitul bucatelor de Paști, respectiv programele organizate cu ocazia sărbătorilor pascale”.

Szabó Károly, directorul Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară Harghita consideră că un punct forte al evenimentul este șirul de prezentări a noilor trenduri din domeniu. „Cei interesați au putut obține informații la zi despre cele mai noi trenduri în materie de pagini de socializare, blogeri au vorbit despre activitatea lor, iar primarii au vorbit despre investițiile derulate în localitățile pe care le conduc” – a conchis acesta. Conform celor afirmate de acesta, în acest an au fost la mare căutare cele două figurine ale  inițiativei civice Székelyföldi Legendárium, Ördögöcske și Csetlik, care reprezintă o modalitate foarte eficientă de promovare a locurilor de cazare din zona Odorhei. De mare interes s-a bucurat și Drumul Mariei - traseul din județul Harghita.

Orbán Dénes, în calitate de reprezentat al județului Mureș și conducător al Centrului de Informare Turistică Sovata a evidențiat următoarele: „Participăm de ani de zile la evenimentul de la Budapesta și ne bucurăm că și în acest an Ținutul Secuiesc este printre cele mai importante puncte de atracție în rândul turiștilor. În cadrul standului și programele și ofertele turistice ale județului Mureș au fost la mare căutare. Am promovat fiecare microregiune a județului Mureș, cei prezenți au fost interesați și în ceea ce privește oportunitățile de recreere, balneare, atracțiile turistice, în special ofertele turistice din zona Sovata și Ținutul Sării. Vizitatorii au fost interesați de ofertele de programe pentru perioada sărbătorilor pascale, respectiv cele din sezonul estival, astfel că am oferit informații și cu privire la evenimentele organizate. Oferta județelor Mureș, Harghita și Covasna se diversifică an de an, așa că invităm pe toată lumea să viziteze Ținutul Secuiesc, iar dacă deja au fost aici, să revină, pentru că le pregătim programe noi.”

La standul Ținutului Secuiesc au dat o mână de ajutor și studenții Universității Sapientia din Miercurea Ciuc, aflați în ultimul an de studiu la profilul inginer, manager în domeniu turistic.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita consideră că aceste evenimente sunt o bună oportunitate pentru studenți pentru a intra în contact cu oportunitățile oferite după terminarea studiilor. „Avem convingerea că împreună cu administrațiile locale, cu sfera antreprenorială și unitățile de învățământ putem să le oferim tinerilor oportunități de practică. Este important ca cunoștințele practice obținute în perioada studiilor să poată fi utilizate ulterior pe piața forței de muncă”,  a conchis Borboly Csaba.  Acesta a adăugat că studenții care urmează o specializare cu caracter turistic să se familiarizeze cu ceea ce înseamnă promovarea unei destinații turistice sau a locuirilor de cazare.

Studenții au fost prezenți la târgurile de turism de la București și Budapesta.

 

Budapesta, 4 martie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«octombrie, 2018»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774