Sistem online de urmărire a autobuzelor implementat de Consiliul Județean Harghita pentru asigurarea confortului călătorilor

Aplicația va contribui la stoparea transporturilor ilegale 

(0 Votări)18 vizualizări

A fost semnat contractul care are în vedere dezvoltarea și implementarea unei aplicații online de urmărire a mersului autobuzelor din județul Harghita. Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a semnat, în cursul zilei de 5 iunie, contractul cu reprezentanții firmei ETA Automatizări Industriale SRL din Timișoara. În județul Bihor funcționează deja un astfel de sistem.

. Cu ocazia întâlnirii cu președintele consiliului județean din Bihor, Pásztor Sándor care a avut loc în cursului anului 2016, constatând beneficiile sistemului de urmărire al autobuzelor utilizat în Bihor se dorește ca acesta să fie implementat și în județul Harghita. Ca urmare s-a solicitat colaborarea cu reprezentanții a 11 firme de transport din județul Harghita. Conform celor relatate de Barabás Árpád, responsabil de contract, aplicația nu va conține doar mersul autobuzelor, ci prin intermediul GPS va putea fi urmărită poziția autobuzelor, călătorii putând fi la curent cu eventualele întârzieri ale acestora. Aplicația va putea fi utilizată în trei limbi, iar dezvoltatorul, la cererea consiliului județean, va avea o interfață interactivă. Borboly Csaba consideră că cerințele formulate de instituție sunt bine primite de dezvoltatorul aplicației care are ca scop asigurarea confortului călătorilor. „Sper că pe lângă facilitarea condițiilor de transport, tot mai multe persoane vor alege transportul în comun. Totodată, cei care fac naveta din satele cele mai îndepărtate, deplasându-se fie la muncă sau la școală vor ajunge mai ușor și din timp la destinație. Ne dorim ca transportul în comun să devină o alternativă reală și atractivă în județ. Prin intermediul acestui sistem se dorește și stoparea transporturilor ilegale. Ne dorim ca prin intermediul aplicației locuitorilor să li se ofere și posibilitatea de a-și transmite sesizările și propunerile, chiar însoțite de fotografii”, a adăugat  Borboly Csaba.

Conform preconizărilor aplicația va fi accesibilă începând din 1 august, până atunci fiind într-un proces de dezvoltare, testare și instruire a personalului de suport.

Miercurea Ciuc, 5 iunie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«decembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774