Și în ultimele zile ale anului se lucrează cu toate forțele în vederea implementării investițiilor de la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc

Guvernul dorește să sprijine spitalul județean și stabilește termene limită strânse în acest sens

(0 Votări)35 vizualizări

Potrivit anterioarelor discuții, managerul Spitalului Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, Demeter Ferenc a invitat vineri, 15 decembrie, reprezentanții presei la o întrevedere menită a contribui la mai buna comunicare a instituției cu mass-media. 

Din relatările celor prezenți am putut afla că la spitalul județean s-au efectuat intervenții chirurgicale inedite, care nu au fost executate nici în capitala țării. Pe lângă pregătirea profesională continuă a medicilor este nevoie și de modernizarea instrumentelor și aparaturii medicale. Managerul spitalului județean a menționat că sprijinul Consiliului Județean Harghita este unul semnificativ, în luna noiembrie alocând aproximativ două milioane de lei în vederea achiziționării de echipamente medicale.

Deși întârziat, și guvernul a contribuit la dezvoltarea spitalului județean alocând 2,6 milioane de lei, pe care instituția spitalicească aflată în subordinea Consiliului Județean Harghita, trebuie să îi cheltuiască până la finele anului acesta.

În cazul în care zilele de 27, 28, 29 decembrie nu vor fi zile libere, procedurile de achiziție publică demarate de spital vor putea fi duse la bun sfârșit.

„În situația dată, noi cei din sfera publică, ne dorim ca zilele dintre cele două sărbători să nu fie declarate în mod oficial zile libere și să putem să îmbunătățim dotarea cu echipamente și aparatură a spitalului”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita. Acesta a completat că indiferent de decizia care se va lua, se va încerca găsirea unei soluții benefice spitalului și locuitorilor județului.

„Ne bucurăm pentru ajutorul sosit și pe ultima sută de metri, însă consider că ziua durează pentru fiecare dintre noi 24 de ore, iar cei de la minister ar trebui să aibă în vedere acest lucru atunci cânt stabilesc termenii în care se pot cheltui banii. Conform legislației în vigoare este imposibil a respecta aceste termene. Consider că sănătatea este un domeniu care ar trebui să fie scutit de asemenea jocuri”, a afirmat președintele consiliului județean care a completat că angajații spitalului vor lucra zi și noapte pentru a putea finaliza procedurile de achiziție publică.

Demeter Ferenc a mai menționat că sunt tot mai multe solicitările din partea medicilor tineri de a se întoarce în țară și a-și desfășura activitatea la spitalul din Miercurea Ciuc.

„Este îmbucurător faptul că tinerii îți aleg o carieră nu doar din motive financiare, ci din devotament, pasiune. Se poate încadra în categoria izbânzilor faptul că medicii tineri aleg să se întoarcă acasă, în detrimentul salariilor mari pe care le pot obține desfășurându-și activitatea în străinătate. Iar acest lucru contribuie nu numai la renumele spitalului județean, ci și la faptul că putem asigura un viitor sigur tinerilor, pe tărâmurile natale”, a conchis Borboly Csaba. Președintele consiliului județean a reamintit importanța comunicării eficiente din partea spitalului, respectiv faptul că fiecare instituție cu rol de decizie trebuie să utilizeze la maxim oportunitățile care îi stau la dispoziție.

Demeter Ferenc, managerul spitalului i-a asigurat pe reprezentanții presei cu privire la faptul că lunar îi va înștiința în legătură cu activitatea desfășurată.

Miercurea Ciuc, 16 decembrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«decembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774