Serviciul teritorial al ANANP va avea sediul în clădirea consiliul județean

(1 Votări)57 vizualizări

Serviciul teritorial al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) va avea sediul la etajul patru, în clădirea Consiliului Județean Harghita din Miercurea Ciuc. Contractul de închiriere al spațiului în care își va desfășura activitatea serviciul teritorial, și anume camera 422 din clădirea consiliului județean, a fost semnat azi de președintele consiliului județean Borboly Csaba și Adi Croitoru, directorul agenției. 

Pentru ca agenția să-și poată desfășura în mod corespunzător activitatea a fost nevoie de înființarea unei serviciu teritorial, astfel sediul reprezentanței agenției în județul Harghita va fi în clădirea consiliului județean. Contractul este valabil până la finele anului 2019, existând posibilitatea de prelungire a acestuia.

Județul Harghita dispune de bogății naturale extraordinare, fiind o regiune bio-culturală unică la nivel european. Gestionarea în mod corespunzător a ariilor naturale protejate din punct de vedere agricol și turistic, este foarte importantă. Această sarcină revine ANANP și va fi dusă la bun sfârșit prin intermediul serviciului teritorial.

Consiliul Județean Harghita tratează cu prioritate aspectele referitoare la ariile natural protejate, asigurarea spațiului de funcționare a serviciului fiind o modalitate de sprijinire a activității acestuia.

Putem constata și prin intermediul măsurilor întreprinse în gestionarea conflictelor dintre om și urs faptul că protejarea eficientă a mediului nu este posibilă fără cooptarea comunităților locale, acesta este motivul pentru care în procesul de gestionare a acestor conflicte este nevoie de stabilirea unei bune colaborări între actorii implicați, fie că vorbim administrațiile locale, proprietarii de terenuri, instituții și organizații cu specific agricol și creșterea animalelor, salvamontiști, jandarmi, instituții de învățământ, etc. Din acest motiv serviciul teritorial, pe lângă monitorizarea habitatelor, florei și faunei, respectiv eliberarea anumitor autorizații, trebuie să acorde o atenție sporită menținerii legăturii și stabilirii colaborării între diferiții actori.

„Împreună cu fracțiunea parlamentară a UDMR considerăm că este foarte important ca serviciul teritorial să nu își desfășoare activitatea în mod izolat, ci să se stabilească o legătură strânsă cu administrațiile locale, cu grupurile de lucru care funcționează în cadrul Consiliului Județean Harghita, diferitele instituții, organizații, respectiv cu organizațiile care s-au ocupat până în momentul de față cu gestionarea acestor arii naturale. Am încredere, că activitatea acestui serviciu va fi organizată în așa fel încât județul Harghita, această regiune, să devină un centru al activității de protecție a naturii și care să contribuie la bunăstarea locuitorilor, fiind un motiv de mândrie pentru toți cei care trăiesc aici”, a afirmat Borboly Csaba.

Miercurea Ciuc, 22 ianuarie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2019»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774