Secretarul Consiliului Județean Harghita se retrage din activitate

Egyed Árpád: una dintre realizările cele mai importante este faptul că instituția își desfășoară activitatea în clădirea proprie

(0 Votări)24 vizualizări

A avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita, joi, 21 februarie. Singurul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a fost acela referitor la acordarea unui mandat special reprezentantului județului Harghita în Adunarea Generală a Asociațiilor, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Hargita Víz Egyesulet.

„Prin activitatea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Hargita Víz ne propunem să aplicăm pentru finanțare europeană a proiectelor din județul Harghita, în acest sens fiind nevoie de fonduri. Având în vedere că a crescut prețul energiei, dar și datorită majorării salariului mediu din domeniul construcțiilor va crește prețul apei. Am convingerea că toată  lumea cunoaște această situație. Datorită acestor majorări, am fost nevoiți să includem în valoarea cotizației procentul aferent asigurării apei potabile, curățarea apei uzate, asigurarea salariului personalului, întreținerea utilajelor”, a spus Borboly Csaba.

În continuare, Egyed Árpád, după o activitate de 23 de ani desfășurată în cadrul Consiliului Județean Harghita în calitate de secretar general, și-a anunțat pensionarea. Secretarul general a spus că una dintre cele mai importante realizări o reprezintă faptul că în anul 1995 s-a obținut ca terenul și clădirea din Miercurea Ciuc în care își desfășoară azi activitatea instituția, să devină proprietatea Consiliului Județean Harghita. În numeroase cazuri, consiliile județene își desfășoară activitatea în clădiri care nu se află în proprietatea lor. A aminti și reformele în domeniul administrației publice și protecția copilului, care de asemenea sunt rezultate ale activității desfășurate de consiliul județean. Egyed Árpád le-a urat succes în activitate membrilor consiliului  județean, respectiv viitorului secretar al județului.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a evidențiat faptul că este o mândrie faptul că instituția își desfășoară activitatea în clădirea proprie, dar și faptul că  în numeroase domenii s-au obținut rezultate notabile la nivel național. „Am încredere că domnia sa va continua să obțină rezultate la fel de importante și că putem conta, în continuare, pe sfaturile sale”, a conchis președintele consiliului județean.

Barti Tihamér, Bíró Barna Botond vicepreședinții consiliului județean și membri acestuia i-au mulțumit lui Egyed Árpád pentru activitatea desfășurată și i-au urat succese în activitatea științifică.

Miercurea Ciuc, 21 februarie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«mai, 2019»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Proiecte UE
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774