Se interconectează județele Harghita și Suceava

Beneficiile economice ar fi semnificative pentru ambele județe, dacă se reabilitează drumul de la Bilbor 

(0 Votări)35 vizualizări

S-a emis vineri, 28 septembrie ordinul de începere al lucrărilor de reabilitarea drumului județean de la Bilbor către granița cu județul Suceava.  Alături de Borboly Csaba la întâlnirea prilejuită de acest eveniment a fost prezent deputatul Bende Sándor, arhitectul șef al județului Suceava, Tudor Andriu, consilierii județeni din zona de nord a județului Harghita, respectiv primari ai localităților din zonă. 

Deputatul Bende Sándor este de părere că  odată cu reabilitarea drumului, zona va deveni atractivă atât din punct de vedere economic, cât și turistic. Pentru persoanele care călătoresc către București, din direcția județului Suceava drumul care urmează a fi parcurs se scurtează cu aproape 100 de kilometri, respectiv se înlesnește și călătoria spre Târgu-Mureș. Va crește și numărul de turiști, dat fiind faptul că stațiunea Borsec și pârtiile de schi din județul învecinat prezintă interes în rândul locuitorilor. Deputatul a mai spus că odată cu reabilitarea drumului, porțiunea de drum Corbu–Bilbor–Vatra Dornei poate fi preluată de Administrația Națională a Drumurilor.

Lucrări de reabilitare a drumului se efectuează și în județul Suceava. Conform celor relatate de arhitectul șef al județului Suceava, în cursul zilei de luni vor demara lucrările pe porțiunea de drum între localitățile Panaci și Glodu, urmând ca lucrările între localitatea Glodu și județul Harghita să se execute după clarificarea statutului juridic al terenurilor.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a afirmat că odată cu reabilitarea drumului se va interconecta județul Harghita cu Bucovina. Beneficiile vor fi semnificative pentru turismul din ambele județe. Acesta este de părere că și investițiile cum ar fi baza de tratament de la Borsec, pot contribui la creșterea numărului de turiști care vor vizita județul nostru.

„Din păcate au trebuit să treacă câțiva ani pentru a conștientiza importanța reabilitării acestui drum, beneficiile economice care vin odată cu aceasta. Va fi unul dintre drumurile trans-carpatice cele mai frumoase”, a afirmat Borboly Csaba menționând că pentru lucrările de reabilitare inițial nu au existat fonduri, în momentul de fața s-a aplicat pentru obținerea de fonduri europene în acest sens.

Derularea investiției de aproximativ 6,5 kilometri poate fi urmărită pe site-ul investitii.judetulharghita.ro

Miercurea Ciuc, 30 septembrie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2019»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774