Se dorește continuarea lucrărilor de asfaltare a drumului spre Șoimușu-Mic

Se va organiza o procedură de licitație publică pentru executarea lucrărilor de reabilitare a drumului între localitățile Săcel și Șoimușu Mic

(0 Votări)8 vizualizări

Consiliul Județean Harghita a demarat organizarea mai multor proceduri de licitație publică pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor din zonele Odorhei și Cristur. Zilele care urmează va fi publicată pe pagina destinată achizițiilor publice și lucrarea care vizează reabilitarea porțiunii de drum cu o lungime de 1,3 kilometri între localitățile Săcel și Șoimușu Mic. Documentația a fost realizată de primăria din Săcel, iar procedura de licitație publică va fi organizată de consiliul județean.

Valoarea estimată a lucrărilor pe poțiunea drumului județean 134A este de 1,6 milioane de lei, fără TVA. Este vorba de o porțiune de drum care face legătura între două porțiuni deja asfaltate, acesta fiind un pas important pentru ca zona să aibă o infrastructură rutieră corespunzătoare.

„Date fiind condițiile geografice, o importantă porțiune a infrastructurii rutiere din județul Harghita se regăsește în zonele Odorhei și Cristur. Tot mulțumită acestor condiții, localitățile sunt răsfirate, drumurile județene reprezentând singura modalitate de conectare a acestor localități cu orașele. Prin urmare este foarte important să găsim firme locale care să execute lucrările de investiții fiind conștiente că în acest mod interconectează comunități”, a însumat Borboly Csaba, președintele consiliului județean.

Lucrările pe drumul județean 134A înspre Șoimușu Mic sunt împărțite pe mai multe sectoare. S-au finalizat numeroase dintre aceste lucrări, urmând ca altele să fie finalizate în cursul acestui an. Din cauza disputelor, zona lacurilor este încă în faza de proiectare, respectiv în zona care este traversată de conductele de gaz sunt speranțe că lucrările vor fi finalizate în acest an.

În cadrul ședinței ordinare din luna martie a Consiliului Județean Harghita s-a adoptat o hotărâre de principiu conform căreia în cazul construcțiilor (drum, pod, trotuar, etc.) pentru executarea cărora s-au semnat deja contracte de execuție, se vor actualiza prețurile pentru ora de lucru la suma de 17,9 lei. Acest subiect a fost dezbătut cu primarii din zonele Ciuc, Gheorgheni și Odorhei și adoptat o poziție comună la nivel județului Harghita. Decizia prevede ca acele lucrări care au fost sistate odată cu instalarea vremii reci, să fie reluate atunci cât temperaturile vor permite acest lucru. După intrarea în vigoare a hotărârii de guvern cu privire la modificarea salariului minim antreprenorii care doresc creșterea prețurilor, motiv pentru care nu au reluat lucrările.

Miercurea Ciuc, 6 aprilie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iunie, 2019»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Proiecte
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774