Se dorește construirea unei noi clădiri a Spitalului Județean Miercurea-Ciuc

A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, la Joseni

(0 Votări)41 vizualizări

În deschiderea ședinței ordinare a Consiliului Județean Harghita a cărei gazdă a fost cu această ocazie localitatea Joseni, Borboly Csaba i-a felicitat pe producători locali din zonă, amintind și recentele zile ale agricultorilor din comună. Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat hotărâri care vizează spitalul județean, solicitările de finanțare ale unităților administrativ-teritoriale din județ, dar și sprijinirea învățământului profesional din județ.

Investițiile realizate în vederea sprijinirii activității spitalului județean continuă, fiind alocate noi fonduri în acest sens, de asemenea s-a aprobat acordarea de stimulente financiare lunare pentru personalul medical și de specialitate. În ceea ce privește mutarea secției spitalului județean care se află la Șumuleu-Ciuc, președintele consiliului județean a menționat că se află în curs elaborarea documentației în vederea construirii unui imobil care să adăpostească această secție, costurile în această privință ridicându-se la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Prin aprobarea hotărârii privind rectificarea bugetară, consiliul județean deși dispune de o sumă mică, a alocat fonduri în vederea derulării acelor proiecte pentru care primăriile din județ au înaintat solicitare. Aceste solicitări pot fi consultate la următorul link: http://investitii.judetulharghita.ro/note-de-fundamentare .

Învățământul profesional va fi susținut din sume provenite din rectificare bugetară. Astfel se vor utila atelierele, laboratoarele de la școlile profesionale din Miercurea Ciuc, Corbu, Odorheiu-Secuiesc și Gheorgheni, unde tinerii vor avea posibilitatea de a se califica în meseriile de mecanic auto, ospătar-bucătar, lucrător în domeniul silvic.

Și în această lună consiliul județean asigură mare parte din bani pentru salariile angajaților Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita.

„Chiar și din puținii bani pe care i-a primit, consiliul județean va oferi sprijin acelor localități care au în momentul de față cea mai mare nevoie. Din sumele provenite din rectificarea bugetară vom sprijini și proiectele europene aflate în curs de derulare, iar acolo unde nu se pot accesa fonduri, vom aloca bani din bugetul instituției. Dorim să construim o clădire nouă care să adăpostească secția de boli infecțioase a spitalului județean, documentația aferentă acestei investiții fiind în curs de elaborare. Guvernul încă nu a găsit o rezolvare pentru situația direcției județene de asistență socială, însă consiliul județean, în funcție de posibilități va sprijini activitatea instituției subordonate. S-au votat hotărâri referitoare la cursurile de perfecționare pentru cadrele medicale, reabilitarea drumurilor județene, acest ultim aspect care va avea un efect pozitiv și asupra turismului din județ. Toate aceste demersuri se fac în scopul dezvoltării județului”, a conchis președintele consiliului județean.

Aparatul consiliului județean a votat luarea de poziție a Partidului Civic Maghiar cu privire la modificarea Legii 98/2016 privind achizițiile publice. Salamon Zoltán, reprezentantul partidului consideră că modificarea legii este necesară deoarece în forma actuală aceasta face adesea imposibilă implementarea noilor investiții. Printre altele, se solicită introducerea sancțiunilor pentru acele firme care depun oferte care cuprind prețuri prea mici, iar în cazul contestațiilor să fie obligatorie plata unei cauțiuni de 3-5%.

 

Miercurea-Ciuc, 27 octombrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«decembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774