S-a predat amplasamentul pentru investiția care vizează reabilitarea drumului între Crișeni și limita cu județul Mureș

În cursul primăverii acestui an pot demara lucrările 

(0 Votări)52 vizualizări

Consiliul Județean Harghita a predat luni, 26 februarie amplasamentul pentru investiția care vizează reabilitarea drumului județean 136A, firmei Drumuri și Poduri Mureș SRL. Aceasta va putea demara lucrările pe porțiunea de aproximativ cinci kilometri, între localitatea Crișeni și limita cu județul Mureș și va avea la dispoziție pentru finalizarea lucrărilor nouă luni după emiterea ordinului de începere a acestora. 

 

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita este de părere că după surmontarea numeroaselor greutăți întâmpinate, nu mai există impedimente iar în cursul primăverii, când o va permite starea vremii pot fi demarate lucrările și interconectarea celor două județe prin intermediul unui drum reabilitat. După cum a menționat, acest lucru nu înseamnă doar conectarea a două localități învecinate, ci și se face legătura între două regiuni. În acest fel de la Cristuru-Secuiesc se va ajunge într-un timp mai scurt în județul Mureș, dar și invers, efectele fiind resimțite și în turismul din cele două județe. Consiliul județean are în plan reabilitarea mai multor porțiuni de drum și în direcția localității Atid care este un punct de legătură important în zonă.

Szőcs László, primarul localității Atid și-a exprimat speranța ca lucrările să fie executate corespunzător, dat fiind faptul că acestea vor un important impact nu numai în viața localității, ci și a turismului și economiei din regiune. Nu în ultimul acesta și-a exprimat speranța că investițiile consiliului județean în Atid vor avea rezultate pe termen lung.

Csibi Attila Zoltán, primarul localității Sângeorgiu de Pădure și-a exprimat regretul de a nu fi putut fi prezent personal la întâlnire. „Legătura cu județul Harghita prin asfaltarea porțiunii de drum va aduce mai aproape nu numai cele două județe, ci va avea un impact și în ceea ce privește oportunitățile din domeniul turismului. Se întrevăd rezultatele unui proiect mai vechi, de ani de zile ne dorim ca legătura dintre Sângeorgiu de Pădure și Cristuru-Secuiesc să se facă pe un drum practicabil. Prin asfaltarea porțiunii de cinci kilometri, reabilitarea infrastructurii de la lacul Bezid, putem vorbi de localitățile Sângeorgiu de Pădure, Bezid și Bezidul Nou ca destinații turistice care vor putea fi accesate și din județul Harghita”, a afirmat primarul.

Consilierul  județean Kolumbán Dávid și-a exprimat bucuria în această privință, le-a urat primarilor perseverență, iar antreprenorului executarea lucrărilor de calitate. În calitate de responsabil al zonei din partea consiliului județean, va urmări îndeaproape desfășurarea lucrărilor.

Detalii cu privire la investiții puteți obține accesând următorul link: http://bit.ly/2EVSKyk.

 

Miercurea Ciuc, 26 februarie 2018

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«octombrie, 2018»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774