Prin intermediul incubatoarelor de afaceri s-au creat o suta șaptezeci de locuri de muncă

Consiliul Județean Harghita a decis în privința înființării a trei incubatoare de afaceri 

(0 Votări)25 vizualizări

La sediul din Miercurea Ciuc a avut loc joi, 3 mai ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita. Punctele de pe ordinea de zi au vizat hotărâri cu privire la înființarea incubatoarelor de afaceri de la Miercurea Ciuc, Cristur-Secuiesc, respectiv noul incubator de afaceri de la Odorheiu-Secuiesc. 

Barti Tihamér, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita a afirmat că incubatorul de afaceri Hargita Business Center de la Odorheiu-Secuiesc este un bun exemplu pentru tot județul, a cărui activitate de succes se datorează și bunului management.

Vicepreședintele i-a informat pe cei prezenți că înființarea acestor incubatoare de afaceri se va realiza printr-un contract de colaborare, prin asumarea din partea consiliului județean o unei contribuții financiare de 50% în cazul orașelor Miercurea Ciuc și Odorheiu-Secuiesc. În ceea ce privește viitorul incubator de afaceri de la Cristuru-Secuiesc, proporția în care va fi finanțată realizarea acestuia este de 80%, în contextul în care bugetul acestei localități este foarte scăzut.

„Având în vedere bugetele reduse și în cazul incubatorului de la Gheorgheni se va proceda asemenea celui de la Cristuru-Secuiesc”, a spus Barti Tihamer și a adăugat  că în cel mai scurt timp se va vota și hotărârea care vizează acest subiect.

Aspectele referitoare la cheltuielile acestor trei investiții au fost prezentate de Péli Levente, director adjunct în cadrul direcției tehnice din cadrul Consiliului Județean Harghita. După cum a menționat, în cazul incubatorului de la Odorheiu-Secuiesc investiția de aproximativ 6 milioane de lei va avea ca rezultat înființarea a 100 locuri de muncă și va oferi sediu pentru afaceri cu domenii de activitate în 17 sectoare creative. În cazul orașului Miercurea Ciuc investiția se ridică la 4 milioane de lei, va avea un personal de 35 de persoane și va sprijini afaceri tot din 17 sectoare creative. Incubatorul de la Cristuru-Secuiesc va sprijini activitatea a 16 antreprenori din domeniul pielăriei. Investiția în valoare de 5 milioane de lei va oferi un loc de muncă pentru 35 de persoane.

Miercurea Ciuc, 3 mai 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«octombrie, 2018»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774