Patru noi locuințe pentru medicii de la spitalul județean

(0 Votări)25 vizualizări

În cursul zilei de luni, 19 martie s-au predat cele patru locuințe destinate medicilor și a căror construcție a fost demarată de către Consiliul Județean Harghita, la finele anului 2016. 

Cei patru medici care au semnat contractul de închiriere pentru o perioadă de trei ani sunt: dr. Stekbauer Kincső –  Anestezie și Terapie Intensivă, dr. Cseh Zsuzsánna – neonatologie, dr. Kertész Ibolya Zseni – neurologie  și dr. Fogarasi Zoltán - medicină internă.

Dr. Konrád Judit, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc a afirmat că prin intermediul sprijinului consiliului județean se contribuie la stoparea fenomenului de emigrare și atragerea tinerilor medici specialiști în exercitarea meseriei pe tărâmurile natale. Dr. Kacsó Jolán directorul medical a menționat că iar criteriul cel mai important pe baza căruia au fost predate locuințele a fost specializarea medicilor, și anume au primit locuință medicii a căror specializare lipsea până acum din gama serviciilor oferite de spitalul de urgență.

„Ne dorim ca spitalul județean să fie încadrat în categoria a II-a și să devină o unitate medicală de nivel regional, iar prin construirea locuințelor de serviciu destinate medicilor dorim să atragem cât mai mulți specialiști în județ și să îmbunătățim, lărgim gama de servicii medicale. În ultimii ani consiliul județean a întreprins numeroase demersuri în acest sens această clădire este a patra care conține locuințe pentru medici. Aceste patru locuințe au tot același scop pe care l-am declarat de mai multe ori, și anume servicii medicale de înaltă calitate pentru locuitorii județului, ai regiunii”, a afirmat Borboly Csaba, președintele consiliului județean. Acesta a menționat că s-au primit 16 solicitări pentru ocuparea celor patru locuințe. Nu în ultimul rând, președintele consiliului județean a afirmat că se dorește continuarea construirii de locuințe de serviciu pentru medici și a menționat importanța pe care o are în acest sens elaborarea planului urbanistic general.

Prezent la eveniment, Barti Tihamer, vicepreședintele consiliului județean a afirmat că ar fi benefic dacă în fiecare oraș din județ s-ar construi locuințe de acest gen și în acest mod atragerea de specialiști și la spitalele din celelalte orașe din județ.

Lucrările la cele patru locuințe au fost executate de firma Tectum-Company SRL și au fost finalizate în luna noiembrie a anului trecut. Proiectantul lucrărilor a fost firma Kontur SRL. Două dintre locuințe au o suprafață de 51,72 metri pătrați (cele de la parter), celelalte două 49,69 metri pătrați și sunt compuse din două camere, o bucătărie, o baie.

Miercurea Ciuc, 19 martie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«septembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774