O sută de mii de lei pentru dezvoltarea turismului în județul Harghita

Consiliul Județean Harghita a evaluat proiectele depuse pentru finanțarea activităților turistice 

(0 Votări)44 vizualizări

Din cele treizeci și cinci de proiecte înaintate douăzeci și trei au obținut finanțare de la Consiliul Județean Harghita în cadrul programului de sprijinire a activităților și programelor turistice.
Comisia de evaluare a acordat prioritate proiectelor care vizează organizarea de programe ecvestre, de ciclism, turismului religios.
Prin intermediul finanțării se vor extinde traseele de pelerinaj ale Via Maria către zona de nord a județului.

Molnár Sándor, președintele Asociației Via Maria a afirmat că prin sprijinul acordat de Consiliul Județean Harghita traseele de pelerinaj vor traversa zona Gheorgheni, astfel ca pelerinii să se poată alătura din toate direcțiile. Acesta a completat că se va garanta în acest fel nu numai pacea spirituală a pelerinilor, ci și impulsionarea turismului județean.

Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita a spus că dezvoltarea traseelor de ciclism este importantă nu numai din punct de vedere turistic, ci și datorită rolului de formator al comunității pe care îl are ciclismul. „Ciclismul reprezintă o oportunitate de recreere și pentru localnici, iar în afară de beneficiile sufletești este și un mod de îngrijire a sănătății. Și din acest punct de vedere este important ca traseele de ciclism să fie realizate în mod corespunzător, bicicliștilor să li se garanteze siguranța. Nu în ultimul rând poate servi un exemplu generației Play Station-Xbox și să le demonstreze tinerilor că distracția poate fi asigurată dincolo de lumea virtuală” a spus vicepreședintele consiliului județean.

„Promovarea turismului ecvestru reprezintă de ani de zile o prioritate a consiliului județean. Având în vedere faptul că numeroase aspecte tradiționale și de păstrare a identității se leagă de sportul ecvestru, trebuie să ne îngrijim de păstrarea și transmiterea către generațiile viitoare a moștenirii căpătate din străbuni”, a spus Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Președintele consiliului județean a adăugat că în ciuda bugetului restrâns și în acest an instituția rămâne fidelă principiului conform căruia sunt sprijinite inițiative care deservesc interesele județului și ale populației.

Au obținut finanțare în cadrul programului importante proiecte turistice cum ar fi cele depuse de Asociația Salvamont Ciuc și care are în vedere marcarea crestei munților Ciucului pentru cicloturism (Pasul Ghimeș-Tarcău), respectiv marcarea pentru noapte a două trasee turistice supraaglomerate cu marcaj fluorescent în zona Piatra Singuratică, lacul Sfânta Ana.

Un alt proiect important care a obținut finanțare este cel al Asociației Eco Climb și care are în vedere realizarea traseului Via Ferrata Piatra Șoimilor.

În ceea ce privește proiectele care au în vedere dezvoltarea turismului religios în județul Harghita trebuie să-l menționăm pe cel al Asociației Armeano-Catolică Gheorgheni și care are în vedere pregătirea unui loc de pelerinaj ca atracție turistică la capela armeană Sfânta Ana.

Miercurea Ciuc, 24 mai 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«decembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774