O firma din Joseni va ajuta școala aflată în impas la Ulieș

Patru tone de peleți vor fi transportate pentru ajutorarea școlii 

(0 Votări)25 vizualizări

La ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita care a avut loc pe raza comunei Ulieș, primarul comunei György Sándor a atras atenția asupra situației dificile în care se află școala din localitatea Daia.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita i-a rugat pe cei prezenți să semnaleze dacă pot oferi o mână de ajutor școlii. La intervenția unuia dintre consilierii județeni, firma Ameco Renewable SRL din localitatea Joseni a oferit școlii patru tone de peleți.

Conform celor relatate de primarul localității, finanțarea acordată școlii a fost suficientă pentru acoperirea doar a jumătate din costurile facturilor aferente lunii decembrie. Bugetul restrâns al primăriei nu permite suplimentarea costurilor de funcționare. Școala se află la un capăt al localității, iar grădinița în celălalt capăt. În cursul lunii noiembrie s-a defectat cazanul cu lemne de la grădiniță, iar postul de fochist, a fost desființat, deoarece a fost nevoie de reducerea posturilor, la ca în multe alte unități de învățământ din județ. Având în vedere aceste aspecte, primăria a hotărât să instaleze un cazan automatizat, pe peleți. Din păcate, primăria se confruntă la început de an cu dificultăți financiare din cauza bugetului restrâns și nu poate asigura peleți necesari încălzirii unității de învățământ.

Primarul localității Ulieș, György Sándor mulțumește pentru demersurile întreprinse în scopul asigurării materialului necesar încălzirii unității de învățământ.

Miercurea Ciuc, 4 februarie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«noiembrie, 2018»
lmmjvsd
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774