Localitatea Cârța – un parcurs economic pozitiv

S-a achiziționat un aparat de muls mobil 

(0 Votări)35 vizualizări

Asociația Crescătorilor de Vite și Ovine din Cârța a achiziționat un aparat de muls și  un generator electric din finanțare obținută de la Consiliul Județean Harghita. În acest an, prin intermediul concursurilor de proiecte asociația de dezvoltare rurală din cadrul consiliului județean a alocat asociațiilor crescătorilor de animale, 130 milioane de lei pentru dezvoltarea activității acestora. La predarea aparaturii, pe lângă fermieri a fost prezent și președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, primarul localității Cârța Gábor Tibor și Szőcs László, viceprimar. 

Bartalis Attila, președintele asociației fermierilor a prezentat aparatura din dotarea centrului de colectare a laptelui. În cursul anului trecut s-a reușit achiziționarea unui tanc de răcire a laptelui și a unui aparat care asigura calitatea laptelui. În continuare se preconizează extinderea centrului prin intermediul proiectelor de finanțare, dat fiind faptul că drumul urmat este într-o direcție bună. Aportul propriu pentru implementarea acestui proiect a fost asigurat prin intermediul unei investiții anterioare pe care a implementat-o asociația. La întocmirea documentației a contribuit și Asociația Microregională Felcsík. „Avem pășuni care ar putea fi invidiate și de elvețieni. Ca plan de viitor ne propunem ca într-adevăr să ne invidieze elvețienii și să practicăm un pășunat care să servească drept exemplu”, a completat Bartalis Attila. Asociația numără aproximativ o sută de vaci, cantitatea de lapte evoluând într-o direcție bună. În continuare reprezintă o problemă atacurile urșilor.

S-a discutat și despre electrificarea din zona Băile Madicsa, unde derularea lucrărilor este bună. La fața locului se află deja stâlpii, urmează amplasarea acestora. Președintele consiliului județean și reprezentanții asociației doresc conectarea stânei din apropiere cu Băile Madicsa, în scop turistic.

Miercurea Ciuc, 11 decembrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«decembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774