La Petecu - ședința ordinară a consiliului județean

(0 Votări)17 vizualizări

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a consiliului județean care s-a desfășurat în localitatea Petecu, în data de 29 septembrie, a figurat și hotărârea referitoare la rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului în vederea asigurării sumelor cadru pentru funcționarea Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita. Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a menționat că pentru asigurarea bugetului direcției județene, până la finele anului, s-au redistribuit sume din programul laptele și cornul.

După cum este știut, Consiliul Județean Harghita s-a adresat în nenumărate rânduri guvernului, respectiv ministerului de resort în acest sens. În adresa înaintată primului ministru al țării (https://www.facebook.com/judetulharghita/posts/1445956972125875) se evidențiază faptul că dacă nu se vor rectifica sumele, direcția județeană se va afla în imposibilitatea de a se îngriji de cele peste o mie de persoane aflate în sistemul de protecție județean. Borboly Csaba a afirmat la ședința de la Petecu că demersurile pentru rezolvarea situației în care se află direcția județeană vor continua, și și-a exprimat speranța ca și celelalte județe aflate în situații similare își vor face auzite solicitările. Și angajații consiliului județean s-au alăturat grevei japoneze inițiate în acest sens.

S-a votat și hotărârea referitoare la transmiterea unui teren aflat în domeniul public al orașului Cristuru-Secuiesc, în domeniul public al județului Harghita în vederea construirii unei centru de protecție care să fie administrat de Direcția Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita. În vederea înființării Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Kozepcsik”, s-a votat hotărârea prin care județul Harghita se asociază cu localitățile Ciceu, Mihăileni, Păuleni, Racu, Lunca de Jos, Lunca de Sus, Siculeni, Frumoasa. Scopul asocierii dezvoltarea teritorială și economică a regiunii.

Miercurea Ciuc, 30 septembrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«septembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774