În primăvară vor începe lucrările pe drumul județean dintre localitățile Crișeni și granița cu județul Mureș

Pentru reabilitarea drumului există un contract în vigoare 

(0 Votări)74 vizualizări

Pentru reabilitarea porțiunii drumului județean 136A între localitatea Crișeni și limita cu județul Mureș există un contract valabil. Drumuri și Poduri Mureș SRL are la dispoziției, după emiterea ordinului de începere al lucrărilor, nouă luni pentru finalizarea lucrărilor pe porțiunea de drum de aproximativ cinci kilometri. Proiectul este finalizat, în momentul de față se așteaptă doar emiterea autorizației de construcții. 

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și Szőcs László, primarul localității Atid fac apel la răbdarea locuitorilor. Porțiunea de drum amintită se află într-o stare proastă, datorită și precipitațiilor căzute în iarna aceasta, dar mai ales a ploilor și noroiului care au condus la crearea de gropi. În ciuda numeroaselor contestații și a întârzierii demarării lucrărilor, în momentul de față totul este pregătit pentru ca în primăvară să se înceapă lucrările de reabilitare a drumului.

Conform normativului cu privire la condițiile de executare a lucrărilor, se pot efectua lucrări de asfaltare dacă temperatura este de cel puțin zece grade Celsius și suprafața este uscată. (art.79 din Normativul nr. 605:  http://www.mdrap.ro/userfiles/constr_ap_and605_2014.pdf). Lucrările de administrare, cum ar fi și cele de pietruire nu se pot realiza la temperaturi scăzute. Totodată, în același an pe o porțiune de drum nu pot fi cheltuiți bani și pentru lucrări de investiții și pentru lucrări de administrare.

„Împreună cu localnicii trebuie să reușim ca lucrările să demareze în cursul primăverii pe această porțiune de drum și nu în alt loc, iar localnicii ne pot ajuta în acest sens”, a afirmat Borboly Csaba.

Informații suplimentare legate de aceste lucrări găsiți la următoarele link-uri:

http://investitii.judetulharghita.ro/node/1328

http://investitii.judetulharghita.ro/node/2746

Miercurea Ciuc, 29 ianuarie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«noiembrie, 2018»
lmmjvsd
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774