În luna mai consiliul județean a demarat pregătirile pentru întreținerea de iarnă a drumurilor județene

Echipele de pompieri voluntari se implică în rezolvarea situațiilor de urgență

(0 Votări)40 vizualizări

„Celor îndrăgostiți de truismul <<autoritățile surprinse de venirea iernii>> doresc să le atrag atenția asupra cronologiei privind procedurile de achiziție publică pentru lucrările de întreținere de iarnă. Pe durata codului portocaliu de la sfârșitul săptămânii cu privire la condițiile meteo severe, drumurile din județ au fost practicabile, în afară de două drumuri naționale care nu sunt administrate de consiliul județean”, a spus Borboly Csaba în cadrul ședinței comisiei pentru situații de urgență care a avut loc luni, 30 octombrie la sediul consiliului județean. 

Comisia a evaluat situațiile care au avut loc ca urmare a atenționării de cod portocaliul de la sfârșitul săptămânii. Stelian Cimpoeșu, în evaluarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oltul a vorbit despre buna colaborare a instituțiilor implicate în rezolvarea situațiilor ivite la finele săptămânii și a menționat că decizia de a închide drumurile 12C către Lacul Roșu, respectiv drumul 13B peste Vârful Bucin, au fost decizii bune. Totodată, a amintit rolul important, promptitudinea și eficiența pe care au avut-o echipele de pompieri voluntari în cazurile sus-menționate. Este vorba de echipele de voluntari de la Joseni și Praid, în zona vârfului Bucin, respectiv cea din Gheorgheni, în zona Lacul Roșu.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a afirmat că în prealabil s-a luat în calcul posibilitatea ca echipele de pompieri voluntari din județ să acționeze în situații de urgență și să fie alocate fonduri în acest sens de la consiliul județean. La următoarea ședință a instituției propune adoptarea unei hotărâri care să facă posibilă asigurarea cheltuielilor pentru acționarea echipelor în situații de urgență. Președintele consiliului județean a atras atenția și asupra piedicilor birocratice în acest sens. Contrar celor vehiculate de opinia publică, ninsoarea nu a luat prin surprindere consiliul județean, iar după cum Borboly Csaba a semnalat și pe pagina de socializare, procedura a demarat încă din luna mai, iar și din cauza piedicilor birocratice întâmpinate, procedurile de achiziție publică sunt lente. Și în acest sens, consiliul județean și prefectura solicită Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor rezolvarea într-un timp mai scurt a contestațiilor, dat fiind faptul că în cazul a 14 localități mici și acum întârzie semnarea contractelor de execuție pentru lucrările de întreținere de iarnă.

Subprefectul Petres Sándor a salutat inițiativa de cooptare a echipelor de pompieri voluntari și a asigurat consiliul județean de sprijin în ceea ce privește soluționarea cât mai rapidă a contestațiilor.

Miercurea Ciuc, 30 octombrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«decembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774