În atenția National Geographic raportul întocmit de Borboly Csaba

A fost publicat un articol cuprinzător despre urs în cuprinsul renumitei reviste 

(0 Votări)21 vizualizări

Raportul întocmit de Borboly Csaba pe tema coexistenței cu speciile care generează conflicte, în special urși bruni, a ajuns în atenția ediției române a National Geographic. 

În opinia președintelui consiliului județean publicarea articolului este încă o dovadă a faptului că dacă ne facem cunoscută opinia și sunt aduse la aceeași masă părțile interesate, se pot obține rezultate notabile și  la nivel european.

Proiectul de aviz întocmit din inițiativă proprie formulează propuneri pe marginea directivelor de protecție a mediului, în vederea asigurării echilibrului între activitatea umană și speciile care generează conflicte. Pe marginea acestora este abordată tema carnivorelor mari de revista NatGeo, în articolul pe care îl puteți citi la următorul link:

https://www.natgeo.ro/natura/habitat-conservare/25604-echilibru-mai-bun-intre-speciile-care-genereaza-conflicte-si-activitatea-umana

În data de 7 februarie, Borboly Csaba i-a prezentat la București viceprim-ministrului și ministrului mediului Grațiela Leocadia Gavrilescu versiunea aprobată a proiectului de aviz. Totodată, la conferința de presă organizată în data de 9 februarie s-a discutat despre gestionarea cât mai optimă a populațiilor de carnivore mari, în special a urșilor bruni.

Reclamațiile populației cu privire la daunele cauzate de animalele sălbatice (foto și video) pot fi trimise în continuare la Consiliul Județean Harghita, la adresa de e-mail daune@judetulharghita.ro. Sunt actualizate continuu pagina de web și ce de facebook.

Harta interactivă a daunelor produse de animalele sălbatice poate fi consultată aici.

Activitatea lui Borboly Csaba în cadrul Comitetului Regiunilor pe tema coexistenței cu speciile care stârnesc conflicte poate fi consultată la următorul link: https://www.borbolycsaba.ro/ro/promovarea-coexistentei-cu-specii-care-starnesc-conflicte-in-cadrul-directivelor-habitate/

Miercurea Ciuc, 19 februarie 2018


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«octombrie, 2018»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774