Impulsionarea tinerilor de a practica agricultura

A avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita

(0 Votări)28 vizualizări

În deschiderea ședinței extraordinare a consiliului județean care a avut loc vineri, 16 martie la sediul instituției, Borboly Csaba a prezentat ordinea de zi a ședinței și i-a informat pe cei  prezenți despre  vizita în județ a reprezentantei Ministerului Agriculturii din Ungaria, Torda Marta. 

Președintele consiliului județean a trecut în revistă buna colaborare pe care o are ministerul sus-amintit cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţean Harghita, dar și cu administrațiile locale din județ. „De-a lungul timpului buna colaborare, pe lângă organizarea de conferințe, schimbul de experiență din domeniul agricol s-a aprofundat și au fost demarate numeroase demersuri de impulsionare a tinerilor în a practica agricultura. Astfel de inițiative sunt: oferirea de consultanță persoanelor interesate, respectiv informare și sprijin în vederea demarării unei afaceri în acest domeniu. Școlile-fermă au și ele un rol important în acest sens, eforturile pe care le se regăsesc în inițiativele de înființare în cadrul școlilor profesionale a claselor cu profil agricol”, a afirmat Borboly Csaba. Reprezentanta Ministerului Agriculturii din Ungaria a menționat că în rândul tinerilor nu este atractivă meseria de agricultor, de aceea este nevoie de derulare de programe și proiecte care să contribuie la relansarea meseriilor cu profil agricol. Becze Istvan, consilier județean a ținut să mulțumească reprezentantului ministerului ungar pentru sprijinul acordat în vederea implementării programelor de dezvoltare agrară.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare s-a adoptat hotărârea cu privire la implementarea celei de a doua faze a proiectului de management integrat a deșeurilor din județ, valoarea lucrărilor care urmează a se desfășura fiind de aproximativ 40 milioane lei. Membrii consiliului județean au votat și hotărârea care are în vederea includerea localităților Ciceu și Păuleni în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Alcsik.  Nu în ultimul rând, în vederea pregătirii lucrărilor de intervenție pe drumul județean DJ 134C în localitatea Dealu, s-au alocat 240 mii lei pentru lucrări de pietruire. 

Miercurea Ciuc, 16 martie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«septembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774