Heliport și unitate de urgență la spitalul din Miercurea-Ciuc

Se continuă îmbunătățirea infrastructurii sanitare 

(0 Votări)28 vizualizări

Se va construi un heliport și se va reabilita unitatea de primire urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, a hotărât printre altele Consiliul Județean Harghita în sedința extraordinară din 16 aprilie, ocazia cu care consilierii au aprobat și rectificarea bugetului, organizarea unui eveniment în parteneriat cu Comitetul European al Regiunilor (COR), respectiv au fost prezentate progresele din cadrul proiectului Via Maria. 

Planul precedent de a transforma terenul de tenis de lângă spitalul municipal nu este realizabil, din acest motiv s-a  hotărât realizarea heliportului și unității de primire urgențe cu fonduri europene - a susținut importanța proiectului Borboly Csaba, președintele consiuliului județean. Proiectul va fi înaintat spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional, axa prioritară 8, având o valoarea totală de peste 8 milioane lei, despre detaliile proiectului i-a înștiințat pe cei prezenți vicepreședintele Barti Tihamér. Proiectul prevede construirea unui heliport de 25x25 m, cu instalație de nocturnă, construirea unui drum de acces de la spital, respectiv se are în vedere îmbunătățirea dotării unității de urgență. Durata proiectului este de 48 de luni, valoarea finanțării nerambursabile este de 6.700 mii lei, iar contribuția Consiliului Județean Harghita va fi de 1.351 mii lei.

Consiliul Județean Harghita, în colaborare cu Comitetul European al Regiunilor va organiza o conferință internațională cu tema Protecția habitatelor naturale și a speciilor, detaliile colaborării dintre cele două instituții fiind aprobate de consilierii județeni.

Refacerea daunelor pe drumurile județene a reprezentat un alt domeniu urgent, fiind aprobată utilizarea fondului de rezervă bugetară pentru acoperirea cheltuielilor lucrărilor de reabilitare. De asemenea, a fost acordat un ajutor financiar de 6000 lei pentru comuna Ulieș, în vederea stabilizării situației financiare a școlii comunale. Ulieș este una dintre comunele care au un buget foarte restrâns, însă asigurarea serviciilor publice trebuie asigurată - a motivat necesitatea urgenței, vicepreședintele Bíró Barna Botond.  

Consiliul a aprobat demisia consilierului județean Lőrincz Csilla, solicitată din motive personale, respectiv a aprobat numirea lui Cilip Árpád în funcția de manager interimar al Agenției de Dezvoltare a Județului Harghita, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului. 

Barabás Csaba, directorul cabinetului președintelui consiliului județean, a prezentat evoluția proiectului Via Maria, care cel târziu până în toamnă va fi complet finalizat, astfel ultimii 100 de km din drumul de pelerinaj vor putea fi parcurși pe jos, pe bicicletă sau călare.

Miercurea-Ciuc, 16 aprilie 2018.


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«octombrie, 2018»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774