Gustare din cașcavalul preparat la Ghimeș

(0 Votări)19 vizualizări

La invitația primarului localității Lunca de Jos, Gergely Károly, a avut loc vizitarea fabricii de prelucrare a laptelui care urmează să se deschidă în localitate. Oaspeții au fost Borboly Csaba, președintele consiliului județean, Tánczos Barna, senator, Korodi Attila, deputat, Ferencz Tibor și Izsák-Székely Lóránt, primarii localităților Frumoasă și Mihăileni, Ferencz Csaba, primarul localității Păuleni Ciuc, Pap Imre, primarul localității Lunca de Sus, respectiv consilierii județeni Rácz Árpád și Becze István. 

Investiția Cooperativei de prelucrare și valorificare a laptelui Tatros până în momentul de față se ridică la 850.000 euro, din care aproape jumătate au fost asigurați din subvenții agricole, respectiv concursuri de proiecte. În momentul în care va funcționa la întreaga capacitate, fabrica va putea prelucra laptele gospodarilor din zona Ghimeș. În momentul de față fabrica se află în faza de testare, urmând a fi instalate alte echipamente necesare funcționării acesteia. Scala de produse încă nu este stabilită.

„Acestea sunt demersurile pe care trebuie să le facem: cooperare în scopul asigurării posibilităților de realizare a unui viitor pe tărâmurile natale. Îi felicit pe Gergely Károly și Tankó Péter, gospodarii din Ghimeș, pentru cooperarea de care au dat dovadă în înființarea acestei fabrici, dar și celor care sprijină această inițiativă. Se poate constata că acolo unde este voință se pot lua decizii care contribuie la prelucrarea materiei prime locale și livrarea către marile lanțuri de magazine a produselor locale”, a afirmat Borboly Csaba, președintele consiliului județean.

Fotografiile realizate cu ocazia vizitei pot fi accesate la următorul link:

https://www.facebook.com/pg/borbolycsaba.ro/photos/?tab=album&album_id=1376170725817638

Biroul de presă al consiliului județean

Miercurea Ciuc, 10 mai 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«octombrie, 2018»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774