„Fiecare copil este talentat și pur”

A început la Șumuleu-Ciuc conferința de protecție a copilului din bazinul carpatic

(0 Votări)24 vizualizări

A început la Șumuleu Ciuc conferința de protecție a copilului din bazinul carpatic, deschiderea oficială a evenimentului a avut loc la Casa Jakab Antal, azi 24 aprilie. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Asociației Tinerilor Csibész din Miercurea Ciuc, iar coorganizator este Consiliului Județean Harghita și instituția subordonată acestuia, Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita. 

Cei prezenți au fost salutați din partea consiliului județean de către vicepreședintele instituției, Bíró Barna Botond, iar la eveniment a fost prezent și consilierul județean Kolozsvári Tibor, conducătorul Grupului de lucru pentru familie din cadrul instituției.

Conferința oferă oportunitate discutării problemelor și planificării programelor comune, unul dintre scopurile principale fiind sprijinirea talentelor.

Elekes Zoltán, directorul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita a ținut să afirme că odată cu organizarea acestei conferințe la Șumuleu Ciuc s-a îndeplinit un vis mai vechi și a mulțumit sponsorilor acesteia. Din experiența fiecărei conferințe reiese faptul că aceste întâlniri sunt foarte benefice: se oferă oportunități de îmbunătățire a cunoștințelor din domeniu, cei care lucrează în sistemul de protecție a copilului obțin pe lângă cunoștințele profesionale și sprijin moral.

Gergely István, directorul Asociației Tinerilor Csibész a spus că o astfel de conferință profesională reprezintă o sursă de „reîncărcare a bateriilor”.

Bíró Barna Botond, vicepreședintele consiliului județean a vorbit despre importanța activității desfășurate de cei care lucrează în sistemul de protecție a copilului și care oferă copiilor ceea ce este vital fiecăruia dintre noi: familie, dragoste și siguranță. Activitatea acestora este cu atât mai neprețuită cu cât copiii din sistem au parte de toate cele enumerate mai sus. Trendurile europene nu protejează în mod corespunzător celule de bază ale societății, și anume familia. Într-o societate de consum se schimbă prioritățile, și în familie tradiționale părinții se angajează să lucreze mai mult, ceea ce de multe ori este în detrimentul familiei, a conchis vicepreședintele consiliului județean. „Fiecare copil este talentat și are un suflet curat, iar datoria celor care își desfășoară activitatea în sistemul de protecție a copilului este ca copiii din sistem să nu perceapă acest fapt că pe o barieră. Misiunea celor care lucrează în sistem este ca copiii să înțeleagă noțiunea de familie”, a afirmat Bíró Barna Botond, care  asigurat direcția de protecție a copilului de sprijinul consiliului județean.

Programul conferinței a continuat cu prezentări, ateliere de lucru, urmând ca mâine ziua să fie dedicată vizitelor pe teren.

Miercurea Ciuc, 24 aprilie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«noiembrie, 2018»
lmmjvsd
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774