Expoziția de toamnă cu vânzare a produselor tradiționale și locale și Festivalul Mierii, la sfârșit de săptămână

Produsele locale apar în tot mai multe locuri

(0 Votări)29 vizualizări

Asociația Crescătorilor de Albine și Cavalerii Mierii din Ciuc, împreună cu apicultorii organizează din nou Festivalul Mierii și Expoziția de toamnă cu vânzare a produselor tradiționale, între 13-14 octombrie. Cei care vor veni pe Piața Libertății vor avea posibilitatea de a gusta produse tradiționale de la mai mult de 100 de producători, pot cunoaște povestea lor și vor avea parte de surprize pregătite de organizatorii evenimentului. 

Expoziția și festivalul vor fi deschise de la ora 10,00, prin parada cavalerilor care își vor prezenta produsele până la ora 18,00. Sâmbătă evenimentul va începe cu sfințirea mierii, care va avea loc în biserica romano-catolică Millennium. După ceremonie, vizitatorii vor avea posibilitatea de a face lumânări din ceară și a participa la activități de artizanat.

Vineri între orele 18,00 și 20,00 va avea loc evenimentul Un milion de stele pentru nevoiaşi, organizat de Caritas Alba Iulia, unde cei interesați pot aprinde candelele solidarității pentru a atrage atenția asupra situației copiilor săraci, cărora li se pot oferi donații.

Expoziția va fi vizitată de copiii de la Toplița-Ciuc și de participanții de la Balul Strugurilor care vor sosi în căruțe și care vor dansa dansuri populare. De asemenea, va dansa și ansamblul „Kosz Szilveszter” și copiii din grădinița „Méhecske” din Sâncrăieni. Evenimentul se va sfârși cu Balul apicultorilor.

Școala Populară de Arte și Meserii a Județului Harghita va participa la eveniment: vineri, 13 octombrie, între orele 11,00-15,00m, copiii sunt invitați la activități de creație manuală. De la ora 14,30, elevii vor distra cu publicul și vor oferi un scurt concert. Sâmbătă între orele 11,00 și 15,00 copiii pot învăța despre instrumente muzicale de la  profesorii de la școala populară.

Evenimentul este sprijinit de către Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Asociația de Dezvoltare Rurale și de Primăria Municipiului Miercurea Ciuc.

Târgul va fi o bună ocazie pentru cei interesați de a cumpăra mâncare locală și de calitate, și miere care este foarte utilă pentru iarnă. Producătorii ne promit că vor oferi o gamă largă de produse locale tradiționale, cum ar fi: preparate din carne (șuncă de casă, cârnați, slănină, mezeluri), produse lactate (din lapte de vacă, oaie, capră și bivoliță), miere (polifloră, tei, salcâm), produse de panificație, prăjituri de casă, ouă, gem, sirop, suc, legume și diverse produse artizanale din lemn.

Miercurea Ciuc, 11 octombrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«septembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774