Este și în interesul firmelor ca lucrările să fie demarate cât mai curând

Opinie comună la nivelul județului Harghita

(0 Votări)6 vizualizări

În cadrul ședinței ordinare din luna martie a Consiliului Județean Harghita s-a adoptat o hotărâre de principiu conform căreia în cazul construcțiilor (drum, pod, trotuar, etc.) pentru executarea cărora s-au semnat deja contracte de execuție, se vor actualiza prețurile pentru ora de lucru la suma de 17,9 lei. (https://judetulharghita.ro/stiri/reabilitare-de-drum-la-remetea-si-ciceu-construire-de-trotuare-la-joseni.html)

Acest subiect a fost dezbătut cu primarii din zonele Ciuc, Gheorgheni și Odorhei și adoptat o poziție comună la nivel județului Harghita.

Decizia prevede ca acele lucrări care au fost sistate odată cu instalarea vremii reci, să fie reluate atunci cât temperaturile vor permite acest lucru. După intrarea în vigoare a hotărârii de guvern cu privire la modificarea salariului minim antreprenorii care doresc creșterea prețurilor, motiv pentru care nu au reluat lucrările.

„Ne-am adresat în scris, în mod oficial și primarilor semnalându-le că este în beneficiul tuturor dacă nu se întârzie lucrările și acestea demarează cât mi curând posibil. Facem apel către primarii din județ să actualizeze cât mai curând contractele ca astfel să poată demara lucrările de construire, reabilitare a drumurilor, trotuarelor. La fel de importantă este și demararea lucrărilor de plombare și administrare a drumurilor. În acest sens, Consiliul Județean Harghita a înștiințat în scris părțile cu care instituția a semnat contracte”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Potrivit poziției comune, prețul materialelor de construcție, al combustibilului, al materiilor prime și al altor materiale utilizate în construcții rămâne în conformitate cu contractul încheiat în cadrul procedurii de achiziție publică. Legislația în acest sens este în dezbatere publică, iar adoptarea acesteia poate dura luni.

„Dat fiind faptul că în zona noastră iarna vine mai curând, odată cu aceasta instalându-se și frigul și lucrările fiind stopate, țin să menționez faptul că demararea lucrărilor este în interesul tuturor părților! Decalarea cu o săptămână sau două a începerii lucrărilor reprezintă uriașe întârzieri pe care oamenii responsabili nu ar trebui să și le permită!”, a adăugat Borboly Csaba

Lucrările de investiții ale Consiliului Județean Harghita pot fi consultate la link-ul de mai jos:

http://investitii.hargitamegye.ro/

Miercurea Ciuc, 5 aprilie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iunie, 2019»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Proiecte
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774