Este posibil ca spitalul să implementeze investiții în valoare de 2,6 milioane lei

Au fost premiați copiii care au participat la programul Micul Grădinar

(0 Votări)37 vizualizări

În debutul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Harghita, care a avut loc în data de 15 decembrie la sediul instituției, au fost premiați copiii care au participat la programul Micul grădinar, al Asociației pentru Dezvoltare Rurală. Instituția a demarat acest program în anul 2011, iar conform celor relatate de directorul asociației, Marton Istvan, în acest an au plantat și îngrijit de recolta lor 780 de copii (individual) și 23 de clase (grupuri). 

Premianții au fost răsplătiți cu premii a căror menire este stimularea lor și recunoașterea activității depuse. „Acest program mobilizează în fiecare an tot mai mulți copii care sunt dornici de a cultiva legume proaspete. Consider că acest program, respectiv activitatea desfășurată de asociația de dezvoltare rurală, sunt un exemplu demn de urmat”, a precizat Borboly Csaba. Scopul programului Micul grădinar este promovarea posibilităților pe care le oferă produsele locale. Premiile au fost înmânate copiilor de către Borboly Csaba, Bíró Barna Botond, Becze István și Márton István. 

Ministerul Sănătății a acordat 2,6 milioane de lei pentru investițiile de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, astfel Consiliul Județean Harghita a aprobat hotărârea de rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli. Managerul spitalului județean, Demeter Ferenc și directorul economic Fülöp Enikő i-au informat pe cei prezenți despre faptul că acești banii se doresc a fi utilizați pentru achiziționarea de echipamente.

În continuare s-a votat hotărârea referitoare la rambursarea creditelor pe care le are instituția. Astfel gradul de îndatorare al instituției este mult mai scăzut, iar anul viitor, în cazul în care este nevoie, se pot contracta împrumuturi în vederea implementări de noi investiții. Consiliul județean sprijină activitatea clubului sportiv Sportklub cu 50 mii lei, iar pentru reabilitarea drumurilor comunale de la Dealu, s-au alocat 76 mii lei. S-a aprobat transferarea din bugetul județului către primăria localității Odorheiu-Secuiesc sumelor necesare pentru cheltuielile de funcționare a centrului de zi pentru copiii aflați în situații de risc de separare de părinți.

La finalul ședinței Borboly Csaba a menționat faptul că se preconizează ca în data de 21 decembrie guvernul să aprobe bugetul pe anul viitor. În funcție de aceasta și consiliul județean face apel către unitățile administrativ-teritoriale din județ pentru a înainta solicitările de finanțare.

Miercurea Ciuc, 15 decembrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«decembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774