Dr. Konrád Judit este managerul spitalului județean

Noi demersuri în vederea dezvoltării sectorului medical județean

(0 Votări)13 vizualizări

Odată cu expirarea perioadei de contestații la concursul pentru ocuparea postului de manager al spitalului județean, azi 11 martie a avut loc semnarea contractului prin care managerul spitalului județean este dr. Konrád Judit.
„Semnarea acestui contract este un pas important în ceea ce privește activitatea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Postul este ocupat temporar de mai multă vreme, așadar mă bucur și o felicit pe dr. Konrád Judit”,

a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita cu această ocazie. Acesta a completat că prin semnarea acestui contract se termină o perioadă de incertitudini în privința conducerii instituției medicale și a amintit buna colaborare care există între cele două instituții, mulțumind pentru munca de echipa care a caracterizat activitatea instituției. Acesta a spus că toate eforturile făcute au menirea de servi cetățenilor, a se asigura la nivel local, servicii medicale de înaltă calitate. În următorii 6, 10 ani se preconizează o serie de investiții la spitalul județean acestea conducând la încadrarea spitalului într-o nouă categorie, astfel ca la Miercurea Ciuc să există un spital clinic regional. Președintele consiliului județean a vorbit despre importanța contractului de management: odată cu semnarea acestuia vor fi demarate concursurile pentru stabilizarea activității spitalului, vor fi demarate noi proiecte, se vor achiziționa noi echipamente. Mulțumiri s-au îndreptat și spre reprezentanții UDMR prin a căror contribuție a fost inclusă suma de 30,6  milioane de lei în bugetul național și care va fi utilizată pentru investițiile care se vor realiza la spitalul județean. A fost adusă în discuție și importanța spitalelor din județ, aici fiind menționată secția spitalului județean aflată la Vlăhița. În final, a mulțumit echipei care s-a ocupat de desfășurarea concursului - dr. Lányi Szabolcs, profesor universitar, Zonda Erika – directorul consiliului de administrație al spitalui, lui Antal Renata, reprezentata consiliului județean, respectiv celorlalți membri ai comisiei de examinare.

„Spitalul județean de urgență se dezvoltă din toate punctele de vedere”, a spus Konrád Judit. Aceasta continuat și a spus că scopul este ca spitalul să fie unul de categoria a II-a, un spital clinic. Strategia pe termen mediu a devenit una pe termen scurt, rezultatele fiind notabile. În procesul de dezvoltare se includ și demersurile de completare a personalului, managerul spitalului afirmând că în activitatea instituției este foarte importantă opinia medicilor, sprijinul acestora, respectiv și tinerii medici au un rol important dat fiind faptul că și în momentul de față doi dintre aceștia ășui aprofundează cunoștințele în specialități medicale care încă nu sunt prezente la spitalul din Miercurea Ciuc. Realizarea departamentului de cercetare și dezvoltare al spitalului este încă un pas spre dezvoltarea serviciilor medicale, managerul spitalului menționând că la finele acestei luni va avea loc o conferință științifică la care va participă profesori din patru centre universitare. În vederea progresului un rol important îl are opinia medicilor și a pacienților, realizările conducând spre susținerea cu tărie a sloganului: Calitate înainte de toate! Konrád Judit a mulțumit pentru susținere consiliului administrativ al spitalului, Consiliului Județean Harghita, Direcție de Sănătate Publică Harghita și sferei politice care prin sprijinul de care a dat dovadă, certificând că lucrurile sunt pe un făgaș bun.

Dr. Lányi Szabolcs, profesor universitar a vorbit despre ceea ce înseamnă un spital clinic regional și a explicat că prin intermediul centrului translațional, cercetarea științifică și cea aplicativă în domeniu medical au rolul de a aduce mai aproape cercetările științifice de practicabilitate și care va avea rezultate notabile în ceea ce privește procesul de diagnosticare.

Dr. Adrian Dobrica, medic specialist chirurgie toracică a transmis managerului spitalului felicitările echipei instituției medicale și a asigurat-o în continuare de sprijinul acesteia.

Nu în ultimul rând, echipa de comunicare a spitalului are un nou membru, în persoana lui Kiss Edit, aceasta fiind prezentată celor prezenți de către Borboly Csaba.

Detalii pe contul de Facebook al președintelui Consiliului Județean Harghita Borboly Csaba: https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/videos/2077837472336308/

Miercurea Ciuc, 11 martie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«mai, 2019»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Proiecte UE
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774