Direcția de protecția a copilului din județ se află din nou într-o situație dificilă

Borboly Csaba: guvernul trebuie să asigure, pe lângă salariile mărite, și fonduri necesare în acest sens!

(0 Votări)17 vizualizări

Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita se află într-un nou impas datorită lipsei de fonduri. Luni, 27 august în cadrul ședinței Comisiei pentru Dialog Social s-a vorbit despre greutățile financiare pe care le întâmpină din nou direcția județeană.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a afirmat că în comparație cu anul trecut, situația este mult mai gravă deoarece consiliul județean se confruntă cu dificultăți bugetare, nefiind asigurate nici sumele pentru salariile angajaților instituției. „Guvernul a mărit salariile, însă nu a asigurat fondurile necesare în acest sens, astfel unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile subordonate acestora se află în situație dificilă. Țin să-mi exprim regretul că în țara aceasta se pot obține lucruri, doar ridicând vocea”, a adăugat Borboly Csaba, făcând referire și la situația asemănătoare de anul trecut.

În septembrie anul trecut scriam că direcția de protecție a copilului din județul Harghita a atras atenția de mai multe ori ministerului de resort cu privire la greutățile pe care le întâmpină în asigurarea salariilor. În vederea găsirii unei soluții, Borboly Csaba și Elekes Zoltán, directorul direcției județene au purtat discuții la București cu reprezentanții Ministerului Finanțelor, respectiv Ministerul Dezvoltării. În urma acestor demersuri s-a obținut de la guvern suma de 2,7 milioane de lei. Mai apoi, la ședința extraordinară a consiliului județean din luna octombrie, s-a votat alocarea sumei de 1,6 milioane de lei. În cursul lunii noiembrie guvernul a adoptat o hotărâre de guvern prin care a suplimentat bugetul a 36 de direcții județene de protecție a copilului, suma totală care s-a alocat a fost de 239,88 milioane de lei. Din această sumă, direcției județene de protecție a copilului din Harghita i-a revenit suma de zece milioane de lei. La momentul respectiv Borboly Csaba a afirmat că la nivel național, în vederea obținerii revendicărilor și-au făcut auzită vocea doar reprezentanții județului Harghita.

În ceea ce privește situația de față, președintele consiliului județean împreună cu subprefectul județului, Petres Sándor au hotărât ca din nou cele două instituții să solicite de la guvern o rectificare bugetară. Borboly Csaba a mai spus că consiliul județean a utilizat resursele avute la dispoziție, mai multe lucrări de investiție se derulează în județ, fiind epuizat și fondul de salarii pentru angajații consiliului județean pentru următoarele luni din acest an. „Este nevoie să luăm poziție împreună cu celelalte județe din țară, deoarece nu numai județul Harghita se confruntă cu o asemenea situație. Vom solicita guvernului să asigure sursele financiare pentru cuantumul salariilor. Iar fondurile trebuie să fie în același cuantum în toate județele, deoarece soarta copiilor instituționalizați nu trebuie să depindă de veniturile consiliului județean. Veniturile județului Harghita nu sunt egale cu cele ale județului Cluj sau Timiș”, a spus Borboly Csaba.

Adresa formulată în cursul anului trecut către guvern de către direcția de protecție a copilului, poate fi consultată la următorul link:

https://www.facebook.com/DgaspcHr/photos/a.671469696271697/1495795793839079/?type=3&theater

Răspunsul formulat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale, în cursul lunii iulie 2018:

https://drive.google.com/open?id=1e5wkZGOJw9Ici6EOuSmePht7oQCh6B9g

Adresele formulate pe această temă pot fi consultate accesând:

https://drive.google.com/drive/folders/0B3DH_aG2Ui1UUHB3Y3J2Sk14NDg

 Miercurea Ciuc, 27 august 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«martie, 2019»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

FACEBOOK

Proiecte UE
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774