Continuă reabilitarea drumului de la Șoimușu-Mic

S-a semnat contractul de execuție a lucrărilor 

(0 Votări)33 vizualizări

 În cursul zilei de 1 martie s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a drumului județean 134A către Șoimușu-Mic. Lucrările vor fi executate de firma Multipland SRL care are la dispoziție pentru finalizarea acestora 150 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Pe porțiunea de aproximativ trei kilometri, din zona lacurilor până la Cristuru-Secuiesc, după așternerea stratului de balast și celui de piatră spartă, se va așterne asfaltul (strat de legătură și de uzură). Valoarea investiției este de 3,2 milioane de lei.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, consilierii județeni Kolumbán Dávid și Rátz István, primarii Rafai Emil – Cristuru-Secuiesc și Nagy Lajos – Săcel, împreună cu reprezentanții firmelor Multipland SRL și Agromarket SRL au dezbătut aspecte referitoare la planul de implementare al investiției și atribuțiile aferente.

Rafai Emil, primarul orașului Cristuru-Secuiesc este de părere că finalizarea investiției va fi importantă atât în viața locuitorilor din Șoimușu-Mic, cât și a celor din Cristuru-Secuiesc, dar mai ales proprietarilor lacurilor. Totodată, speră că se vor depăși acele greutăți care se pot ivi pe perioada implementării investiției, urmărindu-se realizarea interesului public.

Nagy Lajos, primarul localității Săcel consideră că această investiție este rezultatul colaborării de mai mulți ani. „Odată cu finalizarea acestei investiții îmi doresc și sper ca localitatea și regiunea noastră să fie beneficiarele unei noi perioade de relansare economică și turistică, în scopul rămânerii tinerilor pe tărâmurile natale”, a adăugat primarul.

Borboly Csaba, președintele consiliului județean a evidențiat importanța acestei investiții care va fi punctul de legătură între zona Șoimuș și orașul Cristur-Secuiesc. Acesta a conchis că mulțumită acestui drum se va relansa turismul, va crește prețul imobilelor, se va fortifica viața culturală și sportivă din zonă. Nu în ultimul rând, odată cu realizarea drumului vor crește șansele ca tinerii să rămână acasă și să întemeieze familii și așa se vor repopula localitățile izolate. Totodată, președintele consiliului județean și-a exprimat bucuria și în ceea ce privește finalizarea lucrărilor de protecție a țevilor de gaz.

Pe lângă problema țevilor de gaz, după cum v-am informat în prealabil, s-a reușit stabilirea traseului drumului, consultându-i pe proprietarii lacurilor din zonă.

Miercurea Ciuc, 1 martie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«octombrie, 2018»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774