Continuă lucrările de dezvoltare la spitalul județean și reabilitarea drumurilor județene din zona Ciuc

(0 Votări)29 vizualizări

La ședința Consiliul Județean Harghita care a avut loc la Daia în data de 30 ianuarie s-a aprobat bugetul instituției care cuprinde proiecte și investiții de anvergură. 

În zona Ciuc continuă lucrările de investiții la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Se dorește continuarea și finalizarea lucrărilor demarate în cursul anului trecut, scopul fiind îmbunătățirea serviciilor medicale oferite. În acest an se dorește demararea procedurilor de achiziție publică a planului de investiții, respectiv celui de amenajare. Printre scopurile formulate în privința dezvoltării spitalului se numără construirea de noi locuințe de serviciu pentru medici, construirea heliportului și mutarea secției de boli infecțioase de la Șumuleu-Ciuc. După cum se știe, unul dintre scopurile pe termen lung este încadrarea spitalului în categoria a doua de unități spitalicești (http://bit.ly/2FJw98m).

În ceea ce privește reabilitarea drumurilor, se dorește realizarea a numeroase lucrări în acest an. În cursul primăverii vor continua lucrările pe drumul județean 123E, la Păuleni, se dorește finaliza lucrările pe porțiunea de cinci kilometri (http://bit.ly/2BW2wy8). Pentru finalizarea lucrărilor la podul din Ciceu, cu ocazia celei de a șasea proceduri de achiziție publică o firmă Brașov urmează să semneze contractul, în cursul zilelor următoare. (http://bit.ly/2EjEvXn). Lucrările la cele trei poduri afectate de inundații la Poiana Fagului, pe drumul județean 127A, vor fi finalizate în acest an (http://bit.ly/2saQmBQ).

În cea de a doua parte a anului, din finanțarea de la guvern se pot demara lucrările de refacere după inundații a drumului județean 127A, pe o porțiune de nouăsprezece kilometri, în direcția Poiana Fagului (http://bit.ly/2nEUDch), pe o porțiune de doi kilometri și jumătate pe drumul județean 127B, pe lângă pârâul Iavardi (http://bit.ly/2EHhRG2). În momentul de față sunt în faza de proiectare lucrările aferente reabilitării drumului spre Băile Harghita, pe drumul județean 138A, iar în cea de a doua parte a anului pot demara lucrările de reabilitare pe o porțiune de mai mult de cinci kilometri. (http://bit.ly/2nBNY2u). Anul acesta se mai dorește realizarea lucrărilor pe drumul județean 113B, spre lacul Sfânta Ana pe o porțiune de  unsprezece kilometri (http://bit.ly/2GKO1B7). În faza de proiectare se află și lucrările pe drumul județean 123, spre Valea Uzului, în acest an fiind posibilă reabilitarea unei porțiuni de 14 kilometri (http://bit.ly/2EGfHGJ).

Și în acest an se dorește realizarea lucrărilor de asfaltare. Conform planurilor, până în anul 2020 se vor asfalta aproape 100 de kilometri de drumuri județene. În zona Ciuc se dorește reabilitarea drumului județean 125, între Sândominic–Bălan–Covacipeter, la fel și între Cârța și Tomești, și Mihăileni și Frumoasa. Lucrări se vor realiza și pe drumurile județene 123F între Ciceu și Ciaracio,  123C spre Fitod, respectiv între Ciucsângeorgiu și Potiond, pe drumul județean 123B între Sânmartin și Bancu, dar și în zona Casin, pe 121G.

Borboly Csaba consideră că în ciuda faptului că bugetul consiliului județean este mai mic în acest an cu 39 milioane lei, nu vor fi mai puține lucrări de investiții. Președintele consiliului județean contează pe sprijinul locuitorilor din județ astfel ca firmele care execută lucrările să trateze cu prioritare lucrările și să respecte termenele de finalizare ale acestora.

Investițiile demarate în județ pot fi urmărite pe site-ul investitii.judetulharghita.ro.

 

Miercurea Ciuc, 5 februarie 2018

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«noiembrie, 2018»
lmmjvsd
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774