Continuă implementarea investițiilor județene demarate

Este oficial: Papa Francisc va efectua o vizită la Șumuleu-Ciuc 

(0 Votări)10 vizualizări

În data de 11 ianuarie a fost convocată ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita pentru a se aproba lista provizorie de investiții care se doresc a fi finanțate din excedentul bugetar de anul trecut. 

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a afirmat că încă de la finele anului trecut s-a luat decizia ca excedentul bugetar avut la dispoziție să fie utilizat pentru continuarea investițiilor demarate, și nu pentru rambursarea creditelor contractate de investiție. Decizia, fie acesta și una riscantă, s-a luat pentru ca să poată fi continuate investițiile și să nu se stagneze până la aprobarea bugetului din acest an. 

„Lucrările de investiții nu se pot opri nici pentru o clipă, trebuie continuate acele lucrări care pot fi efectuate până la aprobarea bugetului. Demarăm dinamic acest an, iar elanul avut trebuie să fie o caracteristică până la finele anului”, a spus Borboly Csaba.

Președintele consiliului județean a afirmat că suma destinată investițiilor, în valoare de 45.412.600 lei este rezultatul rambursărilor primite la finele anului, lucrările fiind realizate în prealabil, din bani proveniți din bugetul propriu.

Lista de investiții cuprinde investiții importante cum ar fi proiectul referitor la mutarea secțiilor de boli infecțioase și pneumologie de la Șumuleu ale Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, construirea de locuințe pentru medici, continuarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor județene DJ 135 – porțiunea dintre localitățile Cobătești și Firtănuș, respectiv DJ 136A pe porțiunea dintre localitatea Crișeni și limita cu județul Mureș, respectiv continuarea programului de construire a trotuarelor și a incubatorului de afaceri de la Cristuru-Secuiesc.

În continuare, vor fi demarate procedurile de achiziție publică pentru reabilitarea DJ 134A, pe porțiunea dintre localitățile Șoimușu-Mic–Săcele, DJ 123 pe porțiunea cuprinsă între localitatea Sânmartin și bifurcația spre Eghersec, DJ 127A între Lunca de Jos și limita cu județul Neamț, respectiv DJ 153D în localitatea Remetea, spre fabrica de lapte din localitate.

La ședință au participat Gábor Zoltán și Incze Sándor, preotul paroh și cantorul de la biserica romano-catolică din localitatea Frumoasa, împreună cu care s-a vorbit despre vizita oficială a Papei Francis care va avea loc în cursul acestui an și cu ocazia căreia, Papa va vizita și biserica de la Șumuleu-Ciuc.

„Trebuie să demarăm de pe acum pregătirile pentru vizita Sfântului Părinte, astfel ca județul Harghita să fie o gazdă bună și evenimentul să rămână o amintire de neuitat”, a evidențiat Borboly Csaba.

Miercurea Ciuc, 11 ianuarie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2019»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774