Consiliul Județean Harghita recunoaște rezultatele obținute la concursurile și olimpiadele școlare

Jövőre még több forrást biztosítanának

(0 Votări)16 vizualizări

„Să se solicite sprijin mai substanțial de la Consiliul Județean Harghita!”, a spus Borboly Csaba, președintele consiliului județean la festivitatea de premiere a elevilor care au obținut rezultate deosebite în cadrul concursurilor și olimpiadelor școlare.
În cursul zilei de 13 decembrie, joi, Consiliul Județean Harghita și Inspectoratul Județean Școlar Harghita au recunoscut meritele elevilor și cadrelor didactice, acordându-le premii la Miercurea Ciuc, Odorheiu-Secuiesc, Gheorgheni și Toplița pentru rezultatele obținute la olimpiade și concursuri în anul școlar 2017-2018.

Amíg tavaly 50 ezer lejt különítettek el erre a célra, addig idén Hargita Megye Tanács 130 ezer lejjel ismerte el a diákok és felkészítő tanáraik eredményét, és támogatta a tantárgyversenyek megszervezését. Tavalytól eltérően idén nem utalványt, hanem készpénzt vehettek át a diákok és felkészítő tanáraik is. A megyei szakaszon elért I., II., és III. helyezettek 150, 125, és 100 lejben részesültek. Megyeszerte összesen 432 diákot díjaztak: Csík – térségében 165, Udvarhelyszéken és Keresztúr – térségében 154, Gyergyószéken 46, míg az északi térségben 67 diák ért el kimagasló eredményt.

Borboly Csaba a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium bentlakásának dísztermében tartott díjazáson hangsúlyozta, ugyan idén az Ifjúság Évének jegyében jelentősen növelték a keretösszeget jövőre ezt tovább emelnék. – az érdemek nagyobb odafigyelést és nagyobb megbecsülést érdemelnek, hiszen szükséges az ösztönzés, amelyek értékkel töltik meg az okleveleket. Annak ellenére, hogy kis megye vagyunk, igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni, hogy fiataljaink oktatásra javuljon – mondta a megyei tanács elnöke, arra bíztatva a tanárokat, hogy a tehetséges fiatalokat ösztönözzék és, akár jelöljék a megyei tanács Heuréka-díjára is. Mindezek mellett a megyei tanács elnöke továbbra is arra ösztönözte a fiatalokat, hogy tanulmányaik mellett használják ki Hargita Megye Tanácsa gyakornoki programját, hiszen így olyan gyakorlati tudásra tehetnek szert, amely a későbbiekben a továbbtanulás irányának meghatározásában segíthetik őket, és a munkaerőpiacon is előnnyel indulhatnak.

Csíkszereda, 2018. december 13.


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iunie, 2019»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

FACEBOOK

Proiecte
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774