Consiliul Județean Harghita propune inițierea creării unui program guvernamental prin care să fie finanțate drumurile interjudețene

(0 Votări)6 vizualizări

Tema de azi, 26 februarie a ședinței Comisiei pentru dialog Social din cadrul Instituției Prefectului Județului Harghita a fost administrarea drumurilor naționale și județene. Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a propus crearea de către guvern a unui program prin care să fie finanțate expres lucrările de reabilitare ale drumurilor interjudețene. În opinia sa, în afară de reducerea traficului și aglomerării de pe drumurile naționale, s-ar contribui în mod semnificativ la interconectarea județelor, regiunilor, localităților, totodată s-ar micșora distanțele care ar trebui străbătute, respectiv s-ar contribui la dezvoltarea economică a regiunilor. 

Consiliul Județean Harghita desfășoară lucrări pe drumuri județene care asigură deplasarea interjudețeană.

În cursul lunii decembrie au fost finalizate lucrările de reabilitare a porțiunii de drum județean 136A, în localitatea Crișeni – limita cu județul Mureș, această  investiție fiind realizată în totalitate din bugetul județului. Se află în faza de proiectare lucrările pe drumul județean 135, pe porțiunea de la Atid către limita cu județul Mureș. Va fi scoasă la licitație și reabilitarea porțiunii de drum din localitatea Goagiu spre limita de județ, pe drumul județean 136. Se află în curs și reabilitarea porțiunilor de drum județean 174A, respectiv 174C care vor lega regiunea noastră de cea a Bucovinei, porțiunea de drum din localitatea Bilbor și limita cu județul Suceava. Un proiect de anvergură este și cel care vizează interconectarea județului Harghita cu județele din partea estică. Se află în faza de proiectare lucrările pe drumul județean 127A, până la limita cu județul Neamț, pe porțiunea de drum Lunca de Sus – Dămuc. S-ar crea în acest fel un circuit spre Valea Ghimeșului, zonele Ciuc și Gheorgheni, făcându-se legătura între localitățile de pe Valea Ghimeșului, Lacul Roșu și Cheile Bicazului. Important este și drumul județean 123 care va lega județul nostru de județul Bacău, prin Valea Uzului. Pe lângă acestea, anul trecut s-a semnat și acordul de finanțare a lucrărilor de reabilitare a drumurilor județene 131–133–137A, de la limita cu județul Covasna, în direcția Ocland, Mărtiniș, Ulieș, Petecu, respectiv de la Ulieș la Feliceni. Aceasta este cea mai mare investiție în infrastructura rutieră din județul Harghita care va fi realizată prin intermediul Programului Operativ Regional. „Trebuie să întreprindem măsuri pentru stoparea fenomenului de izolare al județului Harghita, în  momentul de față limitele județului pot fi traversate doar pe drumurile naționale. Contăm pe sprijinul guvernului pentru ca să nu mai fie nevoie să se parcurgă distanțe atât de lungi. Am reușit să deschidem câteva rute, însă mai sunt multe de făcut. Acolo unde au fost interconectat zonele, efectele au fost vizibile: a crescut activitatea, localitățile au devenit mai viabile, mai ușor de străbătut. Din punct de vedere al tinerilor, aceste investiții sunt indispensabile, trebuie să sprijinim repopularea zonelor rurale”, a adăugat Borboly Csaba.

 Miercurea Ciuc, 26 februarie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2019»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte UE
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774