Au intrat în vigoare contractele de întreținere de iarnă a drumurilor județene

(0 Votări)10 vizualizări

Începând din data de 20 octombrie  sunt în vigoare contractele de întreținere de iarnă pe drumurile administrate de Consiliul Județean Harghita. Conform prevederilor contractuale, în perioada 20 octombrie –15 noiembrie firmele cu care s-au semnat contracte de întreținere vor asigura, în caz de nevoie, intervenția pe drumurile județene. Începând cu data de 15 noiembrie, firmele vor asigura serviciul de permanență și vor fi disponibile pentru a interveni, 24 de ore din 24, până la data de 15 martie. Urmează ca în perioada 15 martie-30 aprilie 2019, să fie asigurate serviciile sus-menționate, în caz de nevoie la solicitarea Consiliului Județean Harghita. Totodată, se află în curs achiziția publică pentru echiparea utilajelor ce vor asigura serviciul de deszăpezire cu sisteme de urmărire prin satelit, urmând ca asemenea anului trecut, să poată fi urmărită poziția utilajelor de deszăpezire. După cum v-am mai informat și în prealabil, lucrările de întreținere de iarnă pe drumurile județene au fost divizate în 21 de loturi și serviciile au fost atribuite către șapte societăți. 

Totodată, există sectoare de drum care vor fi închise circulației pe timp de iarnă; pe aceste sectoare consiliul județean urmează să intervină cu utilaje proprii, în cazul în care este nevoie de curățarea zăpezii de pe carosabil. O astfel de porțiune de drum este cea de pe DJ 125, între Bălan și zona kilometru 4 (Gheorgheni), respectiv DJ 174A, porțiunea dintre localitatea Bilbor și limita cu județul Suceava, DJ 136 între localitatea Goagiu și limita cu județul Mureș, sau DJ  123, de la Cinod-Eghersec în direcția Valea Uzului.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a afirmat că impedimentele de anul trecut nu mai intră în discuție, urmând ca la fel ca și anul trecut, va fi atent verificată practicabilitatea drumurilor. În aceste demersuri un rol important îl au și locuitorii județului. „Mulțumită acordului cadru, în acest an nu este nevoie de organizarea licitației publice în vederea atribuirii serviciilor de deszăpezire. Astfel, o serie de impedimente au fost îndepărtate și suntem pregătiți pentru a întâmpina iarna. Sunt încrezător că asemenea anului trecut, împreună cu locuitorii din județ vom putea verifica modul în care sunt executate lucrările. Împreună cu colegii mei, vom verifica riguros toate sesizările sosite din parte locuitorilor”, a adăugat președintele consiliului județean.

Detaliile cu privire la întreținerea de iarnă a drumurilor județene puteți obține aici. Lista cuprinzând firmele care vor executa lucrările, respectiv persoana de contact în caz de urgență, poate fi consultată la următorul link:

https://hargitamegye.ro/upload/public/drumuri/NumereTelefoaneResponsabiliLoturi_2017-2018.pdf

Dispeceratul Consiliului Județean Harghita, poate fi apelat la numărul de telefon 0266 207 774.

Miercurea Ciuc, 23 octombrie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2019»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte UE
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774