Au demarat lucrările de reabilitare a drumului județean 125

Bălanul nu va mai fi un capăt de drum

(0 Votări)39 vizualizări

În cursul zilei de 27 octombrie, localnici din  orașul Bălan și reprezentanți ai consiliului județean s-au aflat  pe drumul județean 125, unde au demarat lucrările de pietruire. 

Valoarea lucrărilor este de 100 mii de euro, iar prin reabilitarea drumului, un vechi vis al locuitorilor din Bălan, va deveni realitate. În momentul de față se realizează lucrări pe o porțiune de 13 kilometri, se curăță șanțurile și rigolele, iar pe termen lung se dorește asfaltarea drumului. Vizita la fața locului a avut loc la invitația lui Orbán Lóránd, președintele UDMR Bălan, fiind prezenți Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, colegi de la direcția de drumuri din cadrul consiliului județean, consilierul județean Brezovszky György și reprezentanți ai consiliului local Bălan. După ieșire din raza orașului Bălan, drumul se află  pe teritoriul localității Sândominic, astfel la fața locului s-au aflat primarul de la Sândominic, Karda Róbert și viceprimarul Albert Alfonz Pál.

Odată cu reabilitarea drumului, din punct de vedere turistic, va crește atractivitatea zonei aflate la poalele Pietrei Singuratice și a Hășmașului Mare. În zonă se construiesc pensiuni, case de vacanță, reabilitarea drumului contribuind la relansarea și dezvoltarea turismului. Lucrările vor continua, pe termen lung se dorește asfaltarea acestui drum. Și pe porțiunea de 2,5 kilometri a drumului, înspre Gheorgheni sunt în lucru planurile de reabilitare”, a afirmat Borboly Csaba, președintele consiliului  județean. Detalii referitoare la investiție, puteți accesa la următorul link:

http://investitii.judetulharghita.ro/node/897

Borboly Csaba a mai adăugat că odată cu reabilitarea drumului, localitatea Bălan nu va mai fi un capăt de drum, se va stabili un traseu care va contribui la atragerea turiștilor în această zonă. Lucrările vor fi realizate în așa fel încât să nu dăuneze mediului înconjurător, președintele consiliului județean participând în continuare la o discuție cu localnicii.

Chiorean Adrian, directorul adjunct din partea direcției responsabile cu drumurile județene a menționat că după finalizarea lucrărilor pe drumul județean 125, se preconizează continuarea acestora pe drumul 125A. Grosimea stratului de piatră va fi de 4,5 cm, drumul va fi practicabil pentru autovehiculele cu o greutate mai mică de 3,5 tone, iar transportul de lemne va fi posibil în urma obținerii unei autorizații în acest sens.

Fotografii realizate la fața locului pot fi accesate la următorul link:

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/posts/1207797119321667

 

Bălan, 28 octombrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«decembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774