Angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita au protestat la Miercurea Ciuc

(0 Votări)51 vizualizări

În jur 300 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita au participat la protestul organizat de către sindicatele afiliate la U.J. CNSLR – Frăția Harghita, Sindicatul ”CONCORDIA” Harghita, Sindicatul SANITAS Harghita, fiind nemulțumiți de situația financiară dezastruoasă a instituției.

În data de 24.10.2017 în jur de 300 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului  Harghita sau alăturat inițiativei sindicatelor afiliate la U.J. CNSLR – Frăția Harghita și Sindicatul ”CONCORDIA” au pichetat Instituția Prefectului solicitând Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministrului  Finanțelor Publice, precum și Guvernului României alocarea fondurilor necesare bunei funcționări a Direcției Generale și actualizarea standardelor de cost pentru serviciile sociale prin Hotărâre de Guvern.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecţia Copilului Harghita se confruntă cu o situație de criză din punct de vedere financiar, aflându-se în imposibilitatea de a mai putea asigura întreținerea beneficiarilor de servicii sociale, respectiv de a asigura aprovizionarea cu produse alimentare, de curățenie, de igienă personală etc. pentru aceștia, plata utilităților, a furnizorilor, precum și plata salariilor angajaților, respectiv a contribuțiilor către stat. Această situație de fapt a fost semnalată în mod repetat autorităților cu responsabilități în domeniu dar nu a primit o rezolvare.

În momentul de față, instituția are un deficit bugetar de 11.500 mii de lei, reprezentând cheltuielile pentru ultimul trimestru al anului curent. Lipsa resurselor financiare duce la imposibilitatea de a asigura drepturile salariaților, beneficiarilor conform legislației în vigoare, a Convenției ONU și a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

La bunuri și servicii nu mai sunt fonduri, datoriile la furnizori acumulându-se cu fiecare zi care trece. Copiii din centrele de plasament din județ primesc donații de la soldați, de la personalul și deținuții din penitenciare, profesori din instituțiile de învățământ și alte organizații, respectiv persoane fizice pentru a asigura hrană și rechizite școlare. Mai mult, aflându-ne în pragul iernii, nu s-au achiziționat lemne de foc iar furnizarea curentului electric și a gazelor naturale unt pe cale de a fi sistate.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecţia Copilului Harghita asigură servicii de asistenţă pentru 2640 de copii (dintre care 1100 se află în sistemul de protecție a copilului) şi peste 10.000 de adulţi, persoane cu handicap. În lipsa fondurilor pentru plata activităţii desfăşurate în luna octombrie putem afirma că deja în DGASPC Harghita cei 800 de angajaţi lucrează voluntar.

Reprezentanții sindicatelor, angajații direcției consideră că este anormal ca copiii din grija statului să cerşească alimentele şi materiale igienico-sanitare de la persoane fizice, iar angajaţii centrelor de plasament, în loc să primească salariu, le aduc legumele şi fructele din gospodăria lor proprie.

Miercurea Ciuc, 24. 10. 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«decembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774