Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a organizat un forum economic

Să învățăm din greșelile altora!

(0 Votări)59 vizualizări

În data de 24 octombrie a avut loc la Harghita Business Center din Odorheiu-Secuiesc, forumul economic intitulat „Învaţă din experiența altora!”. În cadrul evenimentului s-au oferit informații cu privire la greutățile și provocările pe care le întâmpină un antreprenor. Pe lângă reprezentanții consiliului județean, cei prezenți au obținut consiliere financiară, psihologică, respectiv sfaturi personale. 

Lukács Zoltán-Levente, directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita i-a salutat pe cei prezenți.

„Greutățile sunt făcute pentru a le depăși, pentru a putea găsi forțe noi în demararea activităților”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita. Incubatorul de afaceri este un bun exemplu în acest sens, însă demararea activității acestuia a întâmpinat o serie de greutăți. Având această experiență, înființarea de noi incubatoare de afaceri la Miercurea Ciuc sau Gheorgheni va fi mult mai facilă.

„Cel mai important factor este credința, în acest fel toate impedimentele pot fi depășite. Îndemn fiecare tânăr, și nu numai, să discute despre aceste greutăți, pe care de altfel și în administrația publică le experimentăm. Dezbaterea problemelor este arma cea mai importantă pe care o avem la îndemână. Fără dezbatere problemelor apar dușmănii, invidii, pe care oamenii, în viața de zi cu zi nu le-ar întâmpina”, a spus Borboly Csaba, care a evidențiat importanța soluțiilor comune.

„Aceasta este o instituție publică, toată lumea are loc aici și este tratată ca un prieten, iar dacă vom continua pe acest făgaș, vom încerca să găsim, în comun,  oportunități de dezvoltare. Așteptăm propunerile și inițiativele în acest sens, deoarece se pot realiza multe lucruri, consiliul județean fiind un partener de nădejde”, a adăugat președintele consiliului județean.

În ceea ce privește planurile de viitor, a spus că anul 2018 va fi dedicat de către consiliul județean, tineretului.

„2018 trebuie să fie anul tineretului și în județul Harghita, mai mult va fi și anul tinerelor familii, iar mesajul acestei inițiative este că avem nevoie de tineri, de cei care doresc să-și întemeieze o familie, să crească copii. Din acest punct de vedere așteptăm sugestiile, ideile, conceptele care pot contribui acestui scop. Așteptăm bunele exemple în acest sens!” a conchis Borboly Csaba.

În continuare, vicepreședintele consiliului județean Bíró Barna Botond, a vorbit despre Rolul parteneriatelor sincere.

„Greutățile sunt parte a vieții care ne pregătesc pentru succes. Este important să fim perseverenți și să învățăm din eșecuri. Fiindcă toate acestea au un rost!”, menționează vicepreședintele.

Barabás Csaba, directorul cabinetului președintelui consiliului județean a vorbit despre cinci dintre greșelile pe care le-a făcut în calitate de proaspăt antreprenor. După prezentările expertului Tamás László și psihologului Asztalos Lehel, Albert Csaba, Ünver Levente Muharrem, Geréb Róbert și Miklós Csaba au prezentat bune practici ale afacerilor pe care le conduc.

Miercurea Ciuc, 25 octombrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«decembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774