1,6 milioane de lei pentru direcția de asistență județeană de asistență socială

Donații pentru victimele atacurilor de urs

(0 Votări)46 vizualizări

La ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita, care a avut loc în data de 19 octombrie la sediul instituției, printre altele, s-au votat hotărârea cu privire modificarea bugetului instituției și redistribuirea fonduri de la bugetul de stat. Nu în ultimul rând, Borboly Csaba a făcut apel la colegii din cadrul consiliului județean de a se alătură unei inițiative de susținere a victimelor atacurilor de urs. 

În cazul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita s-a reușit redistribuirea sumei de 1,6 milioane de lei, sumă care din păcate nu rezolvă  situația direcției. Președintele consiliului județean și-a exprimat speranța că în cursul lunilor care urmează, guvernul va aloca sumele restante necesare bunei funcționări a sistemului de asistență socială și protecția copilului din județ. După cum a menționat Borboly Csaba, se va efectua o  analiză a sumelor alocate și în alte județe, anul acesta cofinanțarea activității direcției din județul Harghita, de către consiliul județean fiind mult mai ridicată decât în anii precedenți.

Consiliul Județean Harghita a primit fonduri din redistribuire bugetară în valoare de  1.158 mii lei. Având în vedere faptul că este vorba despre o sumă atât de mică, președintele consiliului județean a propus ca aceasta să fie utilizată pentru sprijinirea învățământului profesional. „Avem semnate convenții de colaborare cu trei școli profesionale din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Odorheiu-Secuiesc pentru utilarea atelierelor de practică, astfel propunerea mea este să utilizăm acești puțini bani pentru sprijinirea și relansarea învățământului profesional”, a spus Borboly Csaba.

S-a votat și hotărârea referitoare la aprobarea documentației tehnice pentru executarea lucrărilor de protecție a țevilor de gaz, pe drumul județean 134 A.  Președintele consiliului județean a menționat faptul că deși este vorba de o suma mai mică, aceasta lucrare este de importanță majoră în vederea finalizării asfaltării drumului județean între Șoiumușu-Mic și Cristuru-Secuiesc.

La finalul ședinței, Borboly Csaba a vorbit despre inițiativa care vizează sprijinirea victimelor atacurilor de urs care au avut loc în județul Harghita. Având în vedere faptul că persoanelor care au fost rănite, adesea se confruntă cu o stare materială precară, mai mult în urma acestor atacuri ei nu își mai pot efectua activitatea în câmpul muncii, consiliul județean împreună cu Asociația pentru Dezvoltare Rurală din cadrul instituției au deschis un cont bancar unde consilierii județeni și toate persoanele interesate, pot oferi donații bănești. Pentru sprijinirea victimelor, președintele consiliului județean a menționat că vor fi cooptate și composesoratele și primăriile din județ.

Contul în care se pot depune donații: RO23 RZBR 0000 0600 1965 8387.

 

Miercurea Ciuc, 19 octombrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«decembrie, 2018»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774