Și la Lunca de Jos au fost prezentate planurile de reabilitare a drumurilor județene

Satul Trei Fântâni, mai aproape de județul Harghita

(0 Votări)32 vizualizări

În cursul zilei de azi, reprezentanți ai Consiliului Județean Harghita, ai autorităților locale de la Lunca de Jos, împreună cu localnicii au participat la o întâlnire în cadrul căreia s-a vorbit despre reabilitarea a două drumuri județene, aflate în faza de proiectare. 

Este vorba de drumul județean 127A în direcția Poiana Fagului (https://bit.ly/2nEUDch) cu o lungime de 18,5 kilometri care se dorește a fi reabilitat până la limita cu județul Neamț. Pe această porțiune de drum, pe lângă asfaltare, se vor reface patru poduri, se vor construi două poduri noi, se vor schimba 31 de podețe, se va realiza și un zid de susținere din beton. Conform planurilor, și porțiunea care este asfaltată va fi cuprinsă în planurile de reabilitare. Totodată, se va reabilita și porțiunea drumului județean 127B, spre Valea Iavardi, pe o lungime de 2,5 kilometri (https://bit.ly/2EHhRG2). Planurile referitoare la aceste două lucrări de reabilitare a drumurilor județene menționate mai sus, au fost prezentate comunității.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a afirmat că aceste investiții depășesc fondurile instituției consiliului județean, însă există mari șanse de accesare a fondurilor europene și a surselor de finanțare din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în vederea implementării acestora. „Și din punct de vedere turistic, reabilitarea acestor drumuri este importantă. Ne dorim ca turiști care sosesc de la Lacul Roșu să poată veni în această direcție, sau în direcția Poiana Fagului. Ne dorim să reabilităm drumul până la granița cu județul Neamț și astfel și satul Trei Fântâni să fie mai aproape”, a adăugat președintele consiliului  județean.

„Aceste două drumuri sunt importante pentru comunitate și din punct de vedere turistic. Circulația s-a intensificat pe această porțiune de drum. Văzând planurile, acestea sunt investiții de mare anvergură în viața comunității. Drumul care leagă Valea Ghimeșului cu Lacul Roșu ar putea conduce la creșterea semnificativă a numărului de turiști”, a adăugat Gergely Károly, primarul localității Lunca de Jos.

Planurile de reabilitare a celor două drumuri, pot fi consultate aici și aici.

 

Miercurea Ciuc, 28 august 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«ianuarie, 2019»
lmmjvsd
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774