Turism activ

Turismul activ, aventurier, sportiv dispune de condiţii favorabile practicării alpinismului, sporturilor de iarnă şi pescuitului sportiv.
 
Aşadar, turismul oferă posibilităţi pentru practicarea ciclismului montan, pentru călărie, speologie, drumeţii. Condiţiile geografice şi climatice ale judeţului Harghita sunt avantajoase practicării sporturilor de iarnă. Sezonul este lung, stratul de zăpadă generos, iar practicarea sporturilor de iarnă are tradiţii de mai multe decenii.
 
Judeţul Harghita are multe localităţi care deţin pârtii de schi: Miercurea-Ciuc, Homorod-Băi, Topliţa, Harghita-Băi, Mădăraş, Izvorul Mureşului, Valea Rece, Sânmartin, Ciumani., etc.
Pentru iubitorii sporturilor de iarnă sunt la dispoziţie în Miercurea Ciuc 2 patinoare artificiale dotate cu sisteme de răcire dintre care unul acoperit, un patinoar artificial acoperit în Gheorgheni, un patinoar artificial în Odorheiu Secuiesc, unul în curs de acoperire la Cârţa şi patinoare descoperite la baza pârtiilor de schi la Pasul Tolvajos şi Homorod Băi.
În ultimii ani, se constată o creştere a nivelului de calitate al pârtiilor, mai ales la zona Gheorgheni (pârtiile de la Bucin), şi Homorod Băi. O atracţie de ultimă oră se constată la Băile Tuşnad, unde la sfârşitul anului 2008, s-a dat în folosinţă o pârtie de schi foarte performantă.
 
În legătură cu turismul de călărit , iniţiative promiţătoare au fost realizate în zona Gheorgheni.
Zona montană, peisajele naturale deosebite, climatul deosebit oferă un mediu adecvat centrelor de echitaţie şi de trăsură. Astfel în momentul actual în judeţul Harghita sunt mai mult de 20 centre de echitaţie şi hipism atât în Miercurea Ciuc, Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc cât şi în alte localităţi cum ar fi Homorod Băi, Subcetate şi Iacobeni.
  
Există posibilităţi pentru practicarea ciclismului montan.  De asemenea, există posibilităţi şi pentru practicarea alpinismului şi speologiei. Cheile Bicazului oferă condiţii pentru practicarea alpinismului. Există totodată posibilitatea practicării excursiilor (turism de teren), cu menţinerea acesteia se ocupă sfera civilă. În judeţul Harghita există şi terenuri pentru practicarea turismului of road.
 
Inventariind posibilităţile de agrement şi diversitatea paletei de oferte în acest sens găsim şi câteva dintre sporturile extreme. În Miercurea Ciuc există celor interesaţi posibilitate de zbor cu parapanta. Pe raza judeţelor sunt multe locuri propice practicării acestui sport: Hăşmaşu Mare, Hăşmaşu Mic, Lunca de Jos şi Şumuleu Ciuc (zona accesibilă şi piloţilor cu pregătire minimă).
 
În judeţ există posibilitate de river-rafting, croaziere şi aventură cu caiac sau canoe pe lacuri sau ape sălbatice, escaladări şi pescuit.
 
În multe oraşe ale judeţului se găsesc complexe sportive care oferă şi alte posibilităţi cum ar fi: terenuri de tenis, teren de fotbal cu gazon artificial etc.
 
Harta privind turismul activ se poate descărca aici.

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iunie, 2019»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Proiecte
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774