Persoane cu dizabilităţi

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita este instituţia publică aflată în subordinea Consiliului Judeţean Harghita, înfiinţată la data de 01. 01. 2005 prin comasarea Serviciului Public de Asistenţă Socială şi a Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Drepturilor Copilului Harghita. Instituţia a fost înfiinţată în baza Hotărârii Consiliului judeţean Harghita Nr. 160/2004.
Instituţia are rolul de a asigura aplicarea politicilor şi strategiilor guvernamentale de asistenţă socială în vederea prevenirii şi combaterii marginalizării sociale şi a sărăciei. În acest sens, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita elaborează strategia proprie de asistenţă socială, planul de asistenţă socială şi programe de acţiune în domeniu, în funcţie de nevoile cetăţenilor din unitatea administrativ teritorială.
În domeniul protecţiei persoanelor adulte (persoane singure, persoane vârstnice, etc.), instituţia sprijină categoriile de persoane aflate în nevoie oferind consiliere şi asigurând servicii adecvate în vederea refacerii şi dezvoltării capacităţilor individuale şi familiale pentru a depăşi situaţiile dificile în care se află, prin acordarea de suport financiar, material şi juridic, în condiţiile legii.
De asemenea, instituţia asigură măsurile de protecţie necesare pentru reabilitarea persoanelor adulte care s-au aflat în situaţii de risc.
În domeniul protecţiei persoanelor cu handicap, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita asigură respectarea drepturilor persoanelor cu handicap prin acordarea de servicii de asistenţă, consiliere, îngrijire, tratament, recuperare, reabilitare, orientare şi formare profesională, precum şi alte tipuri de servicii, în funcţie de nevoile beneficiarilor, în baza încadrării acestora în categorii de persoane cu handicap.
În domeniul protecţiei copilului şi a familiei, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita asigură respectarea drepturilor copilului prin servicii de consiliere, prevenire a separării acestuia de familie, propune şi aplică măsurile de protecţie specială pentru copiii aflaţi în dificultate sau copiii cu handicap.

(Ultima actualizare: 2010.04.15. 12:29)

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«octombrie, 2018»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774