Consultare publică

 

Consiliul Județean Harghita împreună cu Serviciul Public Salvamont Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita lucrează la depunerea unui proiect de finanțare cu titlul  ”Modernizarea și înființarea de noi baze de Salvamont în județul Harghita”

 

Consiliul Județean Harghita, în perioada următoare ca și în anii anteriori, își asumă un rol important în crearea condițiilor de bază necesară turismului montan în siguranță, care pe lângă infrastructura turistică este unul dintre condițiile de bază ale dezvoltării turismului județului Harghita.

Pentru a atinge acest obiectiv, Consiliul Județean Harghita lucrează la întocmirea unui nou proiect având ca temă modernizarea salvării montane care urmează să fie depus în cadrul axei 7 a Programului Operațional Regional 2014-2020 "Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului".

Pentru asigurare desfășurării unui serviciu eficient de salvare în județul 3718 km2, este necesară construirea și dotarea a noi baze , modernizarea clădirilor existente și înlocuirea echipamentelor învechite.

Echipele Serviciului Public Salvamont Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita funcționează în prezent în baze montane situate în patru locații diferite ale județului: Lacu Roșu, Toplița, Harghita Madarași și Harghita-Băi.

Costurile de întreținere ale bazelor au un impact major asupra bugetului anual al serviciului public, astfel că utilizarea echipamentelor ecologice va contribui semnificativ la reducerea acestor costuri (de exemplu: furnizarea de energie electrică și de apă caldă).

Bazele de salvamont deja existente se află la o distanță considerabilă de orașul Borsec și Băile Tușnad, unde infrastructura turistică sa dezvoltat considerabil în ultimii ani (pârtii de schi, trasee turistice montane locale, parcuri de aventură etc.).

Această dezvoltarea nu implică numai o creștere a traficului turistic, ci și o creștere a numărului de accidente, a căror gestionare eficientă pentru serviciul public  este din ce în ce mai dificilă. În aceste așezări a devenit necesar să se creeze noi baze de salvamont dotate cu echipament special de salvare.

Pentru o elaborare cât mai eficientă a proiectului mai sus menționat, în cursul lunii octombrie va fi organizată o consultare publică prin invitarea factorilor implicați în dezvoltarea turismului din localitățile Borsec și Băile Tușnad. Puteți solicita mai multe informații și a trimite sugestiile dvs. despre proiect la adresele de e-mail feketeors@judetulharghita.ro , primaria@primaria-borsec.ro și primbt@kabelkon.ro.


Strategia de dezvoltare generală a județului Harghita pentru perioada 2015-2020

 

A fost finalizat documentul draft al „Strategiei de dezvoltare generală a județului Harghita pentru perioada 2015-2020”,  urmează inițierea procedurii de consultare publică. Documentul a fost elaborat de către Regional Consulting & Management S.A. si Romactiv Business Consulting SRL în parteneriat cu Consiliul Județean Harghita în perioada decembrie 2015 - august 2016. În procesul de întocmire a strategiei au fost cooptate mai multe organizații, specialiști în diferite domenii de specialiate, munca s-a desfășurat în mai multe grupuri de lucru.

 

Vă rugăm ca propunerile și solicitările să le trimiteți prin intermediul chestionarului de mai jos, până cel târziu la data de 5 octombrie 2016:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewczMgsRTtKRBu0mdJnFRHT6sLSAk4F_x3ukLl0tE-t7FNyA/viewform?c=0&w=1.

Dacă aveți informații suplimentare sau întrebări, nu ezitați să le trimiteți la adresa de mail strategie@judetulharghita.ro.

 

Mai jos puteti vizualiza versiunea finală a strategiei:

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«februarie, 2019»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
FACEBOOK

Proiecte UE
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774