Sprijin pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Oltul Harghita

(0 Votări)57 vizualizări

Buna colaborare dintre Consiliul Județean Harghita și Inspectoratul pentru Situații de Urgență  Oltul Harghita (ISU) continuă și în următoarea perioadă. În cursul zilei de marți, 17 ianuarie reprezentanții consiliului județean s-au aflat la sediul inspectoratului pentru situații de urgență pentru a discuta și găsi soluții necesare în vederea bunei funcționări a punctului de comandă și dispeceratului Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) – SMURD.

 În momentul de față acest punct de comandă se află într-un spațiu impropriu, motiv pentru care la sediul inspectoratului s-a găsit un spațiu în care să fie mutat acest punct. Reprezentanții ISU Oltul Harghita solicită sprijin financiar pentru amenajarea acestui spațiu, lucrările necesare constând din realizarea instalației electrice, achiziționarea de uși și ferestre, pardoseală și aer condiționat, mobilierul și aparatura necesară funcționării punctului de comandă fiind deja achiziționate. De asemenea, inspectoratul a elaborat un proiect de reabilitare a întregii clădiri în care se află sediul instituției și unde se dorește și înființarea unui centru de conducere și coordonare județean pentru situații de urgență. Având în vedere greutățile legislative și procedurile specifice în acest sens, ISU pentru a demara acest proiect are nevoie de finanțare de la ministerul de resort, finanțare care poate fi obținută în urma unei hotărâri de guvern în acest sens.

„Consiliul Județean Harghita dorește să fie în continuare un partener și dorim să sprijinim ISU în demersurile de asigurare a bunelor condiții de lucru ale angajaților. Consider că este nevoie de implicare și susținere a instituțiilor a căror activitate se desfășoară în folosul comunității și oamenilor din județ, iar buna funcționare a acestui punct de comandă va contribui la atingerea parametrilor europeni în ceea ce privește timpul de reacție și răspuns în situații de urgență”, a menționat Borboly Csaba.

În urma discuțiilor s-au stabilit două faze prin intermediul cărora consiliul județean va aloca fonduri în vederea susținerii activității punctului de comandă și a dispeceratului SAJ – SMURD: prima fază prevede alocarea sumei necesare pentru lucrările de amenajare, în cursul trimestrului I, iar a doua fază prevede elaborarea studiului de fezabilitate pentru extinderea și modernizarea clădirii sediului ISU Oltul.

Miercurea-Ciuc, 17 ianuarie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iunie, 2018»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774