Situație unică în ultimii nouă ani

Planuri ambițioase în ceea ce privește investițiile județene

(0 Votări)16 vizualizări

„Avem planuri ambițioase în ceea ce privește investițiile. La începutul anului ne-am asumat să demarăm lucrări de reabilitare a drumurilor județene în valoare de 100 mii lei, fapt la care se angajează în continuare Consiliul Județean Harghita”, a afirmat Borboly Csaba la conferința de presă care a avut loc în data de 15 mai, la sediul instituției. Președintele consiliului județean a adăugat că în comparație cu ultimii nouă ani, situația actuală este una unică deoarece pe mai multe tronsoane de drum, se execută lucrări încă din luna martie, situația acestora fiind mult mai avansată dacă nu ar fi intervenit fenomenele meteorologice. „De multe ori reprezintă o problemă găsirea unei firme sau a unui diriginte de șantier care să se ocupe de lucrări, fapt care îngreunează ducerea la bun sfârșit a investițiilor, însă cu buna înțelegere a locuitorilor și colaborarea presei, vom reuși să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am propus”, a completat Borboly Csaba. 

Péli Levente, director general al Direcției tehnice din cadrul consiliului județean și Chiorean Adrian, director adjunct în cadrul aceleiași direcții au prezentat situația în care se află lucrările pe drumurile județene și cele legate de investițiile de spitalul județean de urgență, spitalul de la Bălan și incubatorul de afaceri de la Odorheiu-Secuiesc.

Printre altele, s-a menționat că în ceea ce privește lucrările de reabilitare ale drumului care conduce spre Sântimbru Băi, pe o porțiune de patru kilometri se aplică stratul de balast. Din localitatea Atia, spre Corund pe o porțiune de cinci kilometri sunt în curs lucrările de reabilitare ale infrastructurii rutiere care au demarat încă din anul trecut. Și pe drumul județean de la Cristuru-Secuiesc spre Șoimușu-Mic, s-au executat lucrări de asfaltare pe o porțiune de trei kilometri și jumătate, în perioada următoare aici fiind necesară reproiectarea anumitor lucrări în vederea protecției conductei de gaz metan. În faza de proiectare a lucrărilor se află și reabilitarea drumurilor dintre Voșlăbeni și Suseni, Tulgheș și Ditrău. Nu în ultimul rând, la Zetea și Joseni se află în curs de execuție lucrările de amenajare a trotuarului. Tot în curs de elaborare se află o serie de documentații și planuri tehnice în cazul mai multor drumuri județene, în toamnă este preconizată predarea a patru noi locuințe de serviciu destinate medicilor de la spitalul județean din Miercurea-Ciuc.

Lista completă a investițiilor în curs de derulare o puteți accesa la următorul link http://investitii.judetulharghita.ro/lista-investitiilor.

Miercurea-Ciuc, 15 mai 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iunie, 2018»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774