Sistem de carduri smart în județul Harghita

Se dorește dezvoltarea turismului „lent”, „verde” și sănătos 

(0 Votări)40 vizualizări

Prin intermediul proiectul european INSiGHTS – Strategii Integrate de Turism Lent, Verde și Sănătos se dorește elaborarea unui pachet de programe care să cuprindă un sistem de carduri smart, infrastructură pentru ciclism și elaborarea de noi oferte turistice. Partener din partea României în acest proiect este Consiliul Județean Harghita. 

Se dorește de asemenea, elaborarea unei aplicații pentru telefoanele mobile, programe de educație ecologică legată de noi servicii turistice care încurajează  un mod de viață sănătos și ecologic, crearea rețelelor de turism lent care oferă programe de agrement. Proiectul vizează creșterea atractivității destinațiilor în Regiunea Dunării și a fost demarat de 14 parteneri din Austria, Bulgaria, Croația, Germania, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

În opinia președintelui Consiliului Județean Harghita, proiectul oferă o posibilitatea importantă în vederea creșterii promovabilității turismului din județ. Pe lângă proiectele aflate în derulare, proiectul INSiGHTS va avea un rol substanțial în crearea unui sistem integrat în ceea ce privește serviciile turistice, respectiv stabilirea unei legături între furnizorii de servicii turistice.

„De ani de zile, ne străduim ca ofertele turistice, de exemplu locurile de cazare, să fie cuprinse într-un sistem unic și să introducem un abonament comun prin intermediul căruia turiștii să beneficieze de o gamă variată de servicii, pentru mai multe zile. Aplicația pentru telefoanele mobile și cardurile smart ar contribui la acest scop, oferind totodată posibilitatea asigurării unei surse de venit locuitorilor”, a afirmat Borboly Csaba.

Mai multe informații puteți accesa la următorul link:

http://judetulharghita.ro/proiectul-integrated-slow-green-and-healthy-tourism-strategies-insights.html

Miercurea-Ciuc, 9 martie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iunie, 2018»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774